Politie roept boeren op: ‘Stop met onveilige acties’


BERKELLAND – De politie Oost-Nederland, Rijkswaterstaat, Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, Veiligheidsregio IJsselland, Veiligheidsregio Twente hebben een gezamenlijk statement uitgebracht. “Afgelopen nacht zijn op verschillende plekken in onder andere Oost-Nederland onveilige situaties gecreëerd door een aantal boeren. Wij begrijpen dat zij een signaal willen afgeven en respecteren dat zij uiting geven aan de zorgen die zij hebben. Dat recht hebben zij, net als ieder ander. Maar met het bewust in brand steken van strobalen, het dumpen van afval waaronder ook asbesthoudende materialen en het uitrijden van mest veroorzaken zij schade en onveilige (verkeers)situaties. Door de politie wordt onderzocht wie hiervoor verantwoordelijk zijn”.

Grondrecht
“Demonstreren is een grondrecht en zolang het binnen de grenzen van de wet blijft, is veel mogelijk. Gemeenten, provincies en kabinet zijn ook hierover in gesprek met boeren. Maar acties zoals vannacht brengen de verkeersveiligheid ernstig in gevaar en kunnen leiden tot levensgevaarlijke situaties voor weggebruikers. Het kan ongelukken en brand veroorzaken en dat laatste kan vooral met deze droogte vergaande gevolgen hebben, ook belemmert het de hulpdiensten bij het uitvoeren van hun taak. Onze oproep aan de betreffende boeren is dan ook: Stop met acties die gevaarlijke situaties opleveren!”. 

Deel dit artikel:

11 gedachten over “Politie roept boeren op: ‘Stop met onveilige acties’”

 1. Rik Wesseling

  Laat rutte en co ophouden met hun leugens en verborgen agenda. Als hun opstappen zou de rust wederkeren in ons land

 2. Ja ze gaan echt veel te ver, begin echt een hekel te krijgen aan die boeren, wat een naar volk, en hou toch op met die domme leus zonder boer geen voer, 65% is export, dus er kan sowieso 65% worden uitgekocht, minus alle schade die ze hebben veroorzaakt natuurlijk.

 3. zwarver gait

  Die stoere agenten die normaliter keihard optreden gedragen zich hier als schoothondjes, laten ze die terrorboeren maar es vragen naar hun identiteit en pak ze de sleutel van hun monstertractoren af en klaag ze aan voor milieudelicten. Als U of ik een stukje asbest in de vuilniston gooien krijg je een torenhoge boete , dus heren van de hermandad laat je spierballen maar es zien voor jullie de riséé.v.d. samenleving worden.

 4. Ik sta 100% achter deze actie laat ze maar door gaan tot er een keer normaal gedaan word door de overheid.!!

 5. Ik sta achter de boeren maar deze acties zijn on verantwoordelijk er zijn als er iets fout gaat mensen levens mee gemoeid gooi die mest maar bij rutte voor de deur

 6. zwarver gait

  We hebben boeren, burgers en buitenlui, wel die buitenlui(o.a. het kabinet) zijn op pretréces en ONZE burgers krijgen mot met die rechtse kerkboeren. Als ONZE burgers nou es ff hun aanhangers vol gooien met banden, asbest en ander afval en bij die boeren in hun weilanden kieperen is de burgeroorlog een feit. De twee grootste boerenorganisaties agractie en fdf doen niet mee EN DAT is net zoiets als die idioot van een trump deed bij de bestorming van het capitool,l zelf schitterde hij door afwezigheid. Momenteel golft die idioot terwijl de daders forse geldboetes moeten betalen en een gevangenisstraf uitzitten EN BEDANKT HE

 7. Nu maar hopen dat ze buiten onze landsgrenzen wachten met het consuminderen van onze agrarische producten totdat wij een stikstofakkoord hebben.

 8. Achterhooker

  Zwarver gait ie maakt er een pøtje van .wat hej toch met de boeren hebt ze oe vrogger oet n heujbarg jaagt en met de grepe Noa wes.ie as rebel mot dit toch mooi vinden .Wes trots op de boer en op de achterhook.ik Stoa wa veerkant achter de boeren bin ok nog wa Betje rebels

 9. Hoo ku’j trots weèn op disse boeren?
  Dee leu dee rotzooi dumpt bunt schoften.
  Nemt neet weg dat de verschillende kabinetten een oetesprokk’n talent hebt om leu, dus ok de boer’n te schofferen.
  Proaten mot toch de oplossing op levern; gelukkig bunt d’r nog genog wieze boer’n dee dat wal an kunt.

 10. Wanneer gaat de politie zien dat Rutte en consorten de boel belazeren en oplichten die zijn weerga niet kent.?? Ik kan begrip hebben voor de acties, maar krijg het niet meer voor elkaar om begrip te hebben voor de politici in Den Haag.
  Het beleid is niet meer uit te leggen. Wanneer worden we wakker en dat geldt met name voor politie en andere ambtenaren.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven