Protestvlaggen wapperen in de Achterhoek


BERKELLAND – De omgekeerde Nederlandse vlag wordt als vorm van protest steeds zichtbaarder op het platteland. Zo zijn lantaarnpalen en bewegwijzeringsborden langs de N18 voorzien van de protestvlag. Volgens Rutger van Lier uit Halle, die zich opwerpt als voorman van boerenacties, neemt het aantal protestvlaggen in heel Nederland toe. Zelf gaat hij dinsdagavond met een groep Achterhoekse boeren op pad om de beeltenis op verschillende plekken in de Achterhoek op te hangen. “Er reden wel vaker bij protestacties boeren mee met de omgekeerde Nederlandse vlag als noodsignaal, maar je ziet het aantal nu exploderen”, zegt van Lier. “Zeker de afgelopen weken toen de nood voor ons als boeren nog groter werd.”

N18
In de Achterhoek zijn de vlaggen onder meer langs de N18 en A18 te zien, maar ook bij verschillende agrarische bedrijven. Van Lier geeft aan dat het een manier is om aan te geven dat de agrarische sector ‘in nood is’. “Ik rij momenteel door heel Nederland en je ziet ze overal”, zegt postduifboer Van Lier. “In Boxtel, Stadskanaal, Alphen aan de Rijn, overal wordt het meer, meer en meer.”

Door REGIO8 in samenwerking met de lokale omroep Ideaal

 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Protestvlaggen wapperen in de Achterhoek”

  1. zwarver gait

    Boeren rijden bijna 50% teveel stront uit, (milieudelict) zullen we daarvoor dan maar een zwarte vlag halfstok hangen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven