Wethouder Betsy Wormgoor aan de slag met verbeteren cliëntondersteuning

BERKELLAND – Wethouder Betsy Wormgoor(PVDA): “Bij de gemeente Berkelland is het al een tijdje mogelijk om cliëntondersteuning te krijgen. In de praktijk zien we echter dat het niet voldoende bekend is en mag het gebruik ervan beter. Daarom zet ik me in voor de versterking van de cliëntondersteuning. Vorige week sprak ik al met een heel aantal mensen die op de een of andere manier iets doen op het gebied van cliëntondersteuning.”

Wetten
De wijze waarop inwoners van Nederland zorg en/of ondersteuning kunnen ontvangen is versnipperd onder veel verschillende wetten en instanties. Veel inwoners weten hierin hun weg niet te vinden en krijgen daardoor niet de ondersteuning die ze nodig hebben. Voor inwoners die een ondersteuningsbehoefte hebben kan het daarom prettig zijn als iemand naast hen staat. Iemand met kennis van het sociaal domein maar ook kennis van problematiek en beperkingen. Iemand die kan helpen bij het duidelijk krijgen van de behoefte, de vraag achter de vraag, en kan fungeren als een wegwijzer.

Verbreden
De vragen die vorige week centraal stonden waren “hoe kunnen we de cliëntondersteuning meer verbreden van alleen Wmo naar alle levensdomeinen”, “hoe zorgen we dat cliëntondersteuning meer vindbaar is in onze gemeente” en “wie zouden daar een rol in kunnen of willen spelen”.

Waardevol
Wethouder Betsy Wormgoor: “Heel waardevol de inbreng die we hierop kregen. Een mooie start van het verbeterproces, dat later dit jaar een vervolg krijgt.”

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Wethouder Betsy Wormgoor aan de slag met verbeteren cliëntondersteuning”

  1. zwarver gait

    Betsy, veel succes, maar om te beginnen zou ik eerst maar es die ‘niet veur mekaar teams’ de deur uit gooien, het gedrocht dat is opgericht na de WMO(wet maatschappelijke ontwrichting).

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven