Asielzoekers Centrum in Rekken wordt nog altijd onderzocht


BERKELLAND – De gemeente Berkelland is nog altijd in gesprek met het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) over de opvang van 50 tot 80 minderjarige asielzoekers in een leegstaand pand aan de Panovenweg in Rekken. Dat vertelde Burgemeester Joost van Oostrum gisteren tijdens de raadsvergadering naar aanleiding van vragen die gesteld werden over de asielcrisis voor Leo Morren (GroenLinks). Volgens Van Oostrum is men op dit moment in samenspraak met de Dorpscoöperatie Rekken bezig om te onderzoeken of er draagvlak is voor de opvang in de omgeving. Van Oostrum verwacht hier in oktober of november op terug te komen.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Asielzoekers Centrum in Rekken wordt nog altijd onderzocht”

 1. Het blijft bijzonder, je maakt een lange reis om buiten te slapen en dan kom je onderweg niets tegen met een dak. Ook krijgt men hier een dagvergoeding en niemand die zich afvraagt wat zo’n reis kost.
  Ik zal wel te dom zijn om het te snappen maar denk dat wij grotendeels belazerd worden.
  Ter info….
  Als iemand asiel vraagt, heeft deze ruim 8 a 10.000 euro betaald om in Ter Apel te komen. Ook is er onderweg geslapen, gegeten en zijn ze voorbereidt.
  Wie dan nog steeds roept dat iemand ‘ wegvlucht van zijn land’ slaapt onder een steen zo dik als een rots uit Astrix en Obelix.
  Damascus – Ter Apel 4100 km
  Asmara – Ter Apel 7600 km
  Marrakech – Ter Apel 3200 km
  Tripoli – Ter Apel 2830 km
  En dan is er nergens, maar echt nergens, onderweg een andere plek waar je veilig bent als je ‘vlucht ‘

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven