Bijzondere filmavond bij Alzheimer Trefpunt in Neede


NEEDE – In het kader van Wereld Alzheimer Dag wordt op dinsdag 13 september een bijzondere filmavond gehouden, met de film The Father. Deze avond is toegankelijk voor iedereen die te maken heeft met de ziekte dementie, of geïnteresseerd is in het verloop van deze ziekte en in hoe we iemand met dementie het beste kunnen begrijpen.

Voor- en nabespreking
Voorafgaand aan de film is er een korte voorbespreking zijn, na afloop is er ruimte voor een nabespreking of een persoonlijk gesprek. De hoofdpersoon uit de film is Anthony. Hij heeft dementie en woont bij zijn dochter Anne in een smaakvol en comfortabel appartement in Londen. Anthony’s dochter zoekt een nieuwe verzorgster voor haar vader vanwege haar verhuizing naar Parijs. Maar haar pa zit op z’n zachtst gezegd niet te wachten op weer een nieuwe ‘onbetrouwbare’ hulp. Helemaal nu hij steeds meer in de war raakt en z’n vertrouwde omgeving steeds minder vertrouwd voelt. Anne staat voor een groot dilemma: ze weet dat ze niet langer in staat is haar vader de hulp te bieden die hij nodig heeft. En ze weet dat er een moment komt dat ze voor zichzelf en haar eigen gemoedsrust moet kiezen. Maar hoe laat je je eigen vader los als hij zich in paniek steeds meer aan je vastklampt? Zelfs wanneer hij je amper meer herkent? Wat The Father echter zo bijzonder maakt, is dat we de film voornamelijk beleven vanuit de ogen van Anthony. En dus ook vanuit zijn verwarring.

Bijzondere activiteiten
Rondom Wereld Alzheimer Dag, officieel op 21 september, worden op verschillende plekken in Nederland en wereldwijd bijzondere activiteiten georganiseerd om meer aandacht en begrip te vragen voor de slopende ziekte dementie.

Berkelland
Het Alzheimer Trefpunt Berkelland doet dit op de vaste Trefpuntavond (elke tweede dinsdag van de maand) op 13 september. En op de vaste locatie, zorgboerderij D’n Aoverstep, locatie de Meijer, aan de Hessenweg 2 in Neede. Daar draait de film The Father vanaf 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de toegang is gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven