Gerrit Vossers en KNMI waarschuwen voor hitte


BERKELLAND – Volgens het KNMI en weerboer Gerrit Vossers moeten Achterhoekers zich opmaken voor een periode van aanhoudende hitte. Er zijn volgens de weerboer tropische dagen op komst en om die reden waarschuwt het KNMI met code geel.


“Woensdag is het zonnig en droog in de Achterhoek”, vertelt weerboer Gerrit Vossers. “De temperatuur loopt op naar dertig tot 31 graden.” Die warmte houdt volgens de weerboer nog een aantal dagen aan: “Donderdag wordt het nog warmer dan woensdag, tot lokaal zelfs 33 graden en op vrijdag 34 graden.” Het KNMI en RIVM hopen door middel van de waarschuwingen dat mensen extra zorg en aandacht besteden aan kwetsbare mensen in hun omgeving. Het KNMI adviseert mensen om voldoende water te drinken en zichzelf en hun woning koel te houden.

Vanaf woensdag is ook het Nationaal Hitteplan van het RIVM actief. Niet alleen de komende dagen, maar ook het weekeinde en de maandag zijn de temperaturen volgens Vossers tropisch warm. Daarna komt er verkoeling: “Vanaf maandagavond en de dagen erna is er kans op regen en onweersbuien. Dan wordt het ook wat minder warm.”

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven