Harry van Wijk geeft laatste orgelconcert in Dorpskerk


RUURLO – De serie orgelconcerten in de Dorpskerk van Ruurlo wordt op zaterdag 27 augustus afgesloten met een concert door Harry van Wijk. Het begint om 14.00 uur. Daaromheen is er alle gelegenheid om de 700 jaar oude Dorpskerk te bekijken.

Veelzijdig
Harry van Wijk is een gepassioneerd en veelzijdig musicus. Hij is actief als concertorganist in binnen- en buitenland. Hij treedt op in Nederland, België, Duitsland, Engeland en in de Verenigde Staten. Verder is hij als kerkmusicus verbonden aan de Oude Helenakerk in Aalten en is hij dirigent van het koor Toonkunst Plus Amersfoort. Passie voor muziek, kwaliteit in de uitvoering en een creatieve programmakeuze zijn kenmerkend voor Harry. Hij zoekt graag de grenzen op van de mogelijkheden van het orgel als instrument. Zo speelt hij regelmatig transcripties van orkestwerken. Hij is ook niet bang om verrassende muzikale combinaties te maken en zoekt graag naar verbindingen met andere kunstvormen.

Uur
Na al zijn internationale optredens volgt op zaterdagmiddag 27 augustus dus een concert in Ruurlo. Het duurt ongeveer een uur. De deuren staan open vanaf 13.30 uur en sluiten weer om 16.30 uur. Er is dus ruim de mogelijkheid om vóór of na het concert de Dorpskerk te bekijken. Dat kan aan de hand van een informatieblad met een aantal wetenswaardige feiten over dit mooie gebouw. Natuurlijk kan men ook even stil zijn en een kaarsje branden in de Stiltehoek. De entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

450 jaar Nederland
Met dit concert komt voor dit jaar een einde aan de Open Kerk op de zomerse zaterdagmiddagen in de Dorpskerk van Ruurlo. Vanaf 10 september tot en met 2 oktober staan de deuren van de Dorpskerk elke zaterdag- en zondagmiddag ook weer open. Dan kan men de bijzondere expositie over het 450-jarig bestaan van Nederland en over de Tachtigjarige Oorlog in de Achterhoek bezoeken. De entree is gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven