Hittegolf houdt aan bij weerstation in Hupsel


EIBERGEN – Het weerstation in Hupsel gaat deze maandag op voor de vijftiende dag van de hittegolf en daar gaan nog wat dagen bijkomen, want er is weer tropische warmte onderweg. Deze week stijgt het kwik tot boven de dertig graden.

Hupsel is het enige weerstation in Nederland waar de hittegolf nog niet is geëindigd. Sinds 8 augustus was het er elke dag minimaal 25 graden, waarvan ook een paar keer boven de dertig. De landelijke hittegolf was vorige week al voorbij, omdat het in De Bilt een stuk koeler werd. Omroep Gelderland schrijft dat er volgens Weer.nl ‘een sensatie in de maak’ is in de Achterhoek. Het weerstation in Hupsel komt namelijk langzaam in de buurt van de twintig dagen. Daarmee zou de hittegolf in het rijtje langste regionale hittegolven ooit terechtkomen. De kans is groot dat het zover komt. De komende dagen gaan de temperaturen namelijk weer omhoog. Maandag en dinsdag wordt het nog hoogstens 27 graden, met veel wolken en misschien zelfs hier en daar een klein buitje.

Tropisch warm
Woensdag en donderdag komt de dertig graden in zicht. “Daarbij ook veel zonneschijn, dus dan is het weer volop zomer”, zegt Johnny Willemsen van Weerplaza. Vrijdag en in het weekend nemen kans op buien toe, maar blijft het nog minimaal 25 graden. Een all-time record in Hupsel is nog ver weg. Daarvoor moet het liefst 29 dagen boven de 25 graden blijven. Dat record uit 2018 is in handen van Twente en Hupsel.

Foto: REGIO8 (archief, Oude IJssel Race)

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Hittegolf houdt aan bij weerstation in Hupsel”

  1. Heeft die “Weergod” een zwembad met zonnebrand olie. Elk uur even een duik nemen in plaats van insmeren ?. Wat een vak….. Weergod en het is noooit goed.!!.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven