Militaire oefening in leegstaande school


RUURLO – Het ministerie van Defensie houdt van 15 tot en met 17 augustus een oefening in Ruurlo. De oefening speelt zich af in de leegstaande school aan de Kapersweg 6. Dit is in overleg en met toestemming van de gemeente. Er doen 20 militairen en 10 voertuigen mee.

Het doel van de oefening
De militairen trainen het installeren en bedienen van mobiele telecommunicatie- en informatiesystemen. Tijdens deze oefening wordt er een mobiel telecommunicatiesysteem opgebouwd. Hier wordt mee geoefend.

Ze gebruik wegen en terreinen
Er wordt in principe gebruik gemaakt van openbare wegen, paden en terreinen. Willen ze iemands eigen weg gebruiken? Dan vragen ze van te voren toestemming aan de eigenaren/beheerders. Ze proberen overlast en hinder te voorkomen.

Heeft u schade?
Is er, ondanks alles, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoon 030-2180420 of via e-mail: [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven