N18 waarschijnlijk nog hele dag afgesloten UPDATE: N18 weer open


REGIO – Twee fietsen staan onder het viaduct over de N18, als stille getuigen van het drama dat zich hier afgelopen nacht heeft afgespeeld. Daarbij kwam een vrouw om het leven en raakte een andere vrouw gewond. Uitgebreid sporenonderzoek door de forensische recherche moet duidelijk maken wat er is gebeurd. De fietsen blijken door de politie onder het viaduct te zijn neergezet, zo laat woordvoerster Chantal Westerhoff desgevraagd weten. Nader onderzoek moet bevestigen dat de tweewielers van de twee dames zijn die betrokken zijn bij het opmerkelijke incident van afgelopen nacht. Intussen zijn ze ingepakt in een soort plastic, zo valt te zien.

Eerste melding ongeval
Het was een taxichauffeur die de politie afgelopen nacht alarmeerde dat er iets aan de hand was. Aanvankelijk ging de politie nog uit van een verkeersongeval, maar eenmaal ter plaatse was al vrij snel duidelijk dat het om een misdrijf gaat. Wat die aanwijzingen zijn, wil de politie verder niet op in gaan. De plek waar de dode en gewonde vrouw werden aangetroffen, ligt in het buitengebied. Op een kilometer of drie van Haaksbergen en ruim tien kilometer van Enschede. De Geukerdijk maakt hier een haakse bocht. De N18 – de nieuwe Twenteroute die bijna vijf jaar geleden is aangelegd – gaat er onderdoor. Over de Geukerdijk voert de spoorbaan van de stoomlocomotief Haaksbergen-Boekelo.
Dode vrouw gevonden bij N18 Haaksbergen, politie gaat uit van misdrijf

Twee plaatsen delict
De twee vrouwen werden onder het viaduct aangetroffen. Maar zowel de Geukerdijk als de N18 wordt aangemerkt als plaats delict, laat zegsvrouw Westerhoff weten. Vanaf de Geukerdijk voert een steile trap naar beneden. Op de N18 staat een PD-unit van de politie, op het wegdek is een witte tent geplaatst. De N18 is waarschijnlijk nog de hele dag afgesloten voor sporenonderzoek. Vooralsnog is onduidelijk hoe de twee vrouwen op de N18 zijn beland. Fietsen is hier niet alleen verboden, maar eigenlijk ook onmogelijk. De politie heeft intussen een idee van de identiteit van de twee vrouwen, maar dit moet nog worden bevestigd.

Alle scenario’s open
De gewonde vrouw is intussen naar het ziekenhuis overgebracht. Of ze in een later stadium mogelijk als verdachte wordt aangemerkt? “Dat zou kunnen”, aldus woordvoerster Westerhoff. “In dit stadium houden we alle scenario’s open.”

Getuigenoproep
Een buurtbewoner weet te vertellen dat er gisteravond rond tienen een auto langere tijd stilstond op de Hanenbergweg, enkele honderden meters van het viaduct. “Op een plek waar normaal gesproken nooit iemand komt”, aldus de buurtbewoner. Of deze auto met het delict te maken heeft is onduidelijk, maar de politie laat weten graag met de buurtbewoner in contact te willen komen. De politie heeft intussen een oproep gedaan aan getuigen zich te melden. Ook wanneer die zelf het idee hebben dat hun verklaring mogelijk weinig waardevol is. “De politie kijkt immers toch vaak anders naar bepaalde details”, aldus politiewoordvoerster Westerhoff.

 

Door RTV Oost

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven