Needenaar (25) raakt auto en rijbewijs kwijt na achtervolging door Neede


NEEDE – Zondagmorgen wilden agenten van de politie Berkelland een bestuurder controleren die nogal opmerkelijk rijgedrag liet zien. De bestuurder bleef eindeloos rondjes rijden op de rotonde. “In principe niet strafbaar, wel opmerkelijk!”. Laat de politie weten. Bij het aanzetten van het stopbord gaf deze bestuurder daar geen gehoor aan. Sterker nog, hij gaf gas en ging er als een haas vandoor. Tijdens de achtervolging die volgde maakte de bestuurder meerdere (grove) verkeersovertredingen. Er werden snelheden gehaald van boven de 100 km per uur, en dat allemaal binnen de bebouwde kom van Neede. Uiteindelijk stopte de bestuurder op de Venneriet in Neede, maar zette hij zijn vlucht rennend voort. De agenten verloren de man, door de dichte begroeiing, niet veel later uit het oog. De verdachte vergat/verloor tijdens zijn vlucht alleen wel diverse, niet geheel onbelangrijke, spullen. Zo liet hij o.a. zijn portemonnee met legitimatiebewijs, zijn telefoon en kledingstukken achter. Het was voor de agenten dus redelijk eenvoudig om de identiteit van de verdachte te achterhalen.

Toevallig
Niet veel later kwamen andere agenten in de buurt een man lopend tegen die aan het signalement van de verdachte voldeed. Daarnaast miste deze man een deel van zijn kleding, kon hij geen ID-bewijs tonen en lukte het hem ook niet om naar huis te bellen om zijn id bewijs te laten brengen. Hij had namelijk geen telefoon bij zich. Na een klein onderzoek kwamen de agenten toch achter de naam van deze man. En toevallig of niet, het voertuig waarmee de andere agenten eerder een achtervolging hadden gehad stond ook nog eens op zijn naam. Deze 25 jarige inwoner uit Neede is ter plaatse in de boeien geslagen en meegenomen naar het bureau. Naast diverse bekeuringen is deze man zijn rijbewijs en auto voorlopig kwijt. Waarom de bestuurder er vandoor ging is vooralsnog niet bekend, onderzoek volgt.

Bron: Instagram Jeugdagent Martijn

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Needenaar (25) raakt auto en rijbewijs kwijt na achtervolging door Neede”

  1. Die oen was ook in Eibergen bezig met z’n debiele rondjes. Je schrikt je dood snachts van die piepende banden. Mafkeed

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven