Vrouwen ‘N18-drama’ bij Haaksbergen zijn moeder en dochter


REGIO – De twee vrouwen, die gisternacht betrokken waren bij het drama op de N18 bij Haaksbergen, zijn een moeder en haar 36-jarige dochter. De moeder overleefde de val vanaf het viaduct niet. Haar dochter is zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar en aanspreekbaar.

Toen gisternacht even voor half twee de alarmmelding binnenkwam dat er twee personen onder het viaduct Hanenberg op de N18 lagen, ging de politie aanvankelijk nog uit van een verkeersongeval. Maar omdat beide vrouwen los van de verwondingen van de val ook nog ander verdacht letsel hadden, werd besloten het incident aan te merken als een misdrijf.

In Haaksbergen gewoond
Op het moment dat de politie arriveerde was de moeder reeds overleden. Haar dochter werd ernstig gewond naast haar aangetroffen.
Nadat de dochter gisteren in het ziekenhuis zelf kon vertellen wie zij is en een eerste lezing gaf over wat er zou zijn gebeurd, werd ze aangehouden. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van haar moeder. In het ziekenhuis wordt ze door de politie bewaakt. De moeder en dochter hebben jaren geleden in het buitengebied Haaksbergen gewoond, maar zijn naar elders verhuisd. Onduidelijk is nog waarom ze terug waren gekomen naar Twente.

Spirituele carrière
Na diverse bijbaantjes in onder meer de horeca ging de dochter rond 2008 als sociotherapeut aan de slag in de intussen gesloten tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken, net over de provinciegrens van Overijssel met Gelderland en op enkele kilometers van Haaksbergen. Maar na een jaar of twee koos ze voor een baan als ambulant hulpverlener en werkte onder meer bij het Leger des Heils. Rond 2015 gooide ze het echter over een heel andere boeg. Ze begon haar eigen spirituele praktijk Het Nieuwe Brein, noemde zich onder meer supramentaal psycholoog en schreef een boek over een nieuwe stap in de evolutie. Intussen had ze Haaksbergen achter zich gelaten en was naar elders verhuisd.
Met haar spirituele praktijk staat ze ingeschreven in Vlissingen, zo blijkt uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

‘Ziel aan duivel verkocht’
De Indiase goeroe, hindoe mysticus en yoga-grootheid Sri Aurobindo is haar spiritueel leider, zo blijkt uit alles. Ook heeft ze opmerkelijke berichten op internet geplaatst, waarop een foto te zien is van premier Rutte met een ramshoorn aan de muur in het Torentje. Daarbij schrijft ze dat het gaat om de demoongod Baphomet en dat Rutte zijn ziel zou hebben verkocht aan de duivel. In Haaksbergen doen intussen verhalen de ronde dat de moeder en dochter mogelijk samen uit het leven zouden willen stappen. Politiewoordvoerster Chantal Westerhoff wil daar niet op reageren: “Juist in dit stadium houden we alle scenario’s open. We onderzoeken dit in eerste instantie als een misdrijf. Het is absoluut te vroeg om voorbarige conclusies te trekken.”

Onderzoek letsel
Zowel moeder als dochter hadden hadden ook nog ander letsel dan alleen van de val. Nader onderzoek moet uitwijzen wie dit heeft veroorzaakt. Er wordt onder meer onderzocht of ze zichzelf hebben verwond of dat de een de ander heeft verwond en vervolgens zichzelf.
Ook wordt nog onderzocht of kan worden uitgesloten dat er een derde persoon bij de zaak was betrokken.

Getuigenoproep
Juist omdat het dodelijk incident plaatshad op een verlaten plek in het buitengebied heeft de politie een oproep gedaan aan eventuele getuigen om zich te melden. Ook is de hoop gevestigd op eventuele videobeelden van bewakingscamera’s van omwonenden of dashcams van toevallig passerende automobilisten.

Door RTV Oost

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven