Workshop gebarentaal in Bibliotheek Ruurlo


RUURLO – Na succesvolle edities in Eibergen en Lichtenvoorde start er in september 2022 in de Bibliotheek Ruurlo een workshopcyclus ‘Kennismaken met gebaren’ onder leiding van Femke Keupink. Na het volgen van de 12 bijeenkomsten ben je in staat om een gesprek te voeren met slechthorenden/dove mensen. Op dinsdagavond 30 augustus (18.30 uur) is er in de Bibliotheek Ruurlo een gratis informatiebijeenkomst.

Gebarentaal populair sinds corona
Sinds het begin van de coronacrisis zijn er gebarentolken aanwezig bij de persconferenties. Het gebaar voor ‘hamsteren’ zullen velen zich nog goed kunnen herinneren, dat op een prachtige manier getolkt werd door Irma Sluis. De interesse voor deze prachtige taal is hierdoor erg aangewakkerd. Dat bleek ook uit de eerste workshops die Keupink in de bibliotheken van Eibergen en Lichtenvoorde organiseerde. Beide waren ze na de informatiebijeenkomst vrijwel direct volgeboekt. Daarom biedt de Bibliotheek Oost-Achterhoek iedereen die op de wachtlijst staat en nieuwe kandidaten nogmaals de kans om deze workshopcyclus te volgen.

Kennismaken met gebaren
In 12 weken worden de basisgebaren in de vorm van ‘Nederlands met Gebaren’ geoefend. De deelnemers leren ondersteunende gebaren te gebruiken, terwijl ze ondertussen normaal praten. Na deze periode beheerst de deelnemer de basis en is in staat om een gesprek te voeren met doven en slechthorenden. Ook komen in deze weken gebaren aan bod die aansluiten bij een thema dat passend is voor de periode in het jaar. ‘Kennismaken met gebaren’ wordt verzorgd door Femke Keupink. Femke is zelf slechthorend en is daarom de afgelopen jaren meer gebarentaal gaan gebruiken. Ze heeft hiervoor lessen gevolgd en wil haar kennis graag doorgeven aan andere belangstellenden (horend én slechthorend/doof).

Informatieavond en workshops
Op dinsdagavond 30 augustus verzorgt Femke een gratis informatieavond in de Bibliotheek Ruurlo. Deze bijeenkomst begint om 18.30 uur. Een mooie manier om kennis te maken en om te bekijken of de hele cyclus iets voor je is. De cyclus van 12 workshops begint in Ruurlo op vrijdagavond 23 september 2022 (van 18.15-19.45 uur). Opgave voor de introductieworkshop en voor de hele cyclus is al mogelijk op www.oostachterhoek.nl/gebarentaal. De 12-delige workshop kost €140,00, inclusief boeken.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven