Agrarische gemeente Berkelland gaat noodsignaal boeren verwijderen


BERKELLAND – Regelmatig klimt Stefanie Kruizinga in de pen om een maatschappelijk onderwerp aan te kaarten. Deze keer ventileert ze haar mening over het demonstreren in Berkelland.

door Stefanie Kruizinga

Nerveus
Nederland verkeert in een permanente staat van nervositeit. We hebben crisis op crisis en elk gat wordt gedempt met een (op)nieuw uitgevonden toeslag dat vanachter het goedkope Ikea bureau door een overijverige ambtenaar is bedacht. Iets met de koopkracht die moet stijgen. Deze ambtenaar realiseert zich alleen niet dat er weer een nieuw en vaak nog groter gat ontstaat dat men met nog meer geld moet zien te dempen. Je zou haast denken dat de huidige problemen niet op te lossen zijn. Maar niets is minder waar. In de Kamer worden vaak goede en praktisch uitvoerbare oplossingen aangedragen, gek genoeg wordt dit door de grote bazen niet opgepikt.

Onrecht
We zijn boos, heel boos. Want hoe is het mogelijk dat wij, de gewone burger van Nederland, er financieel zo slecht voorstaan. Dat terwijl wij ook nog steeds in de top 10 van de rijkste landen ter wereld staan. We vinden allemaal wat van de huidige gang van zaken. Als je op social media kijkt dan lijkt het alsof driekwart van Nederland deze week nog van plan is om non stop te gaan protesteren tegen het huidige wanbeleid in Nederland. En ik juich dat toe; opkomen voor en vechten tegen onrecht. Maar de Nederlander wil geen last hebben van de demonstrerende medemens zo blijkt regelmatig.

Het punt is gemaakt
Kijk naar de boze boer. Ze hebben verschillende acties gevoerd. Waaronder het ophangen van de omgekeerde vlag. Veel van onze medelanders vonden het al snel asociaal wat de boeren allemaal deden. Zo klaagden veel mensen over de vertragingen die de lange files met tracers op de snelweg veroorzaakten. Het duurde allemaal veel te lang. Het was nu allemaal wel duidelijk vonden bepaalde groepen in Nederland. Zo was ook het geval met de vlaggen in Berkelland vonden GroenLinks, D66 en PVDA. ‘Het punt was nu wel gemaakt,’ werd er gezegd. Daarom konden de vlaggen nu wel weg. Vanaf de 16de eeuw is de omgekeerde vlag een signaal waarmee wordt aangeduid ( oa in de scheepvaart) dat men in nood zou verkeren. Mogen we zo’n signaal wel negeren? Want wat heb je eraan als er wordt gezegd dat ‘het punt nu wel is gemaakt’ maar er verder niets structureel veranderd voor de boer en de gewone burger? Wat voor signaal geef je als politiek aan ‘jouw’ boeren in ‘jouw’ gemeente wanneer je hen deze beschaafde vorm van demonstreren afneemt? Had de heer van Oostrum hier, juist als burgemeester van een boerengemeenschap, niet op moeten staan en als VVD’er een eigenzinnig standpunt in moeten nemen ipv zich te scharen achter de landelijke & provinciale politieke meerderheid? Dat was sterk geweest nietwaar?

Gemiste kans
Dit is een absoluut gemiste kans van gemeente Berkelland. Daarnaast is het hypocrisie ten top. Want als dit om een minderheid zou gaan schieten we met zijn allen in een politiekcorrecte stuip en staan we met spandoeken op de barricades te schreeuwen en te vechten tegen het al dan niet daadwerkelijk onrecht. Dan vinden we het prima en ok, zeker als het protest niet langer duurt dan een paar uur op een regenachtige zondagmiddag wanneer we toch niets anders hadden gepland. Want we moeten er zoals eerder gezegd vooral geen last van hebben. Maar mag een demonstratie geen ongemak oproepen? Waarom mag het niet oncomfortabel zijn? En daarbij, hoe oncomfortabel kan het zijn als het gaan om een paar vlaggen? Nee, wij Nederlanders moeten ten allen tijde beschaafd en vooral zo stilletjes mogelijk blijven demonstreren want stel je toch eens voor wat voor ongemak het kan geven als de ander in opstand komt. Voor bepaalde groepen die de huidige pijn (nog) niet voelen vinden het verdomde vervelend als de ander wel wil als we vechten voor rechtvaardigheid. Het is jammer te zien dat we collectief klagen op het internet maar zodra er mensen zijn die actie ondernemen de toon al snel veranderd in; ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.’

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Agrarische gemeente Berkelland gaat noodsignaal boeren verwijderen”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven