Binnenkort laag vliegende helikopters boven Berkelland

BERKELLAND – Het Defensie Helikopter Commando houdt van 26 tot en met 30 september een oefening. Op 29 september oefenen zij in de gemeente Berkelland. Bij deze oefening worden laag vliegende helikopters ingezet. Dit zal te zien en te horen zijn. De helikopterbemanning wordt getraind in het opsporen van grondtroepen. Hierbij wordt laag gevlogen. Ze maken eveneens gebruik van 4 gepantserde voertuigen. 

Geesteren
Van 26 tot en met 28 september is er een oefening in de omgeving van Geesteren. Er doen 45 militairen en 5 diverse voertuigen mee. De eenheid beoefent het verplaatsingen te voet, het maken van een wateroversteek en het inrichten van een waarnemings-luisterpost. Bij duisternis verplaatsen de militairen zich naar het militair oefenterrein ’t Groote Veld. De militairen verplaatsen zich gewapend. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.

Schade
Is er, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kun je dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoon 030-2180420.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven