Concert Bach…..Because in Ruurlo

RUURLO – Op zondag 2 oktober brengen Dasha en Peter Beets een ode aan Bach en Poesjkin bij KunstKring Ruurlo. Muziek van Bach en poëzie van Poesjkin, samengebracht in avontuurlijke nieuwe jazzarrangementen. Het concert begint om 15.00 uur in de theaterzaal van het Kulturhus aan de Nieuweweg 5 te Ruurlo.

Drie culturen
In het concert BACH …because brengen Peter en Dasha Europese klassieke muziek, eeuwenoude poëzie en Amerikaanse jazz en blues bij elkaar.
Dasha Beets vertaalde gedichten van de beroemde Russische dichter Poesjkin en liet zich voor de muziek inspireren door Johann Sebastian Bach. Zo ontstonden nieuwe songs – jazzy versies van Bachs stukken die in deze vorm nog nooit zijn uitgevoerd. De vrije interpretaties zijn gebaseerd op een aantal van Bachs meest bekende werken, zoals Air, de Goldberg variaties en Wachet Auf. De van oorsprong instrumentale stukken kregen een tekst van Poesjkin mee. Gecombineerd met Amerikaanse jazz en blues is het een betoverend programma geworden van aansprekende poëzie, vertrouwde melodieën, samenspel, improvisatie en een scala aan swingende ritmes. Op 2 oktober speelt Dasha de hoofdrol op het podium, begeleid door Peter Beets (haar echtgenoot) en zijn musici, die daarnaast ook als trio als vanouds een belangrijke bijdrage leveren aan het concert. Dasha Beets, geboren in 1986 in Loehansk in Oekraïne uit muzikale ouders, begon op zevenjarige leeftijd met piano spelen. Ze studeerde in 2007 af aan het conservatorium in Moskou in jazz zang; daarna volgde ze een studie aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Na de afronding van haar studie in 2013 trad zij o.a. op met de legendarische Rita Reys en Ruud Jacobs, Sheila Jordan, Mike le Donne, Ack van Rooyen, Martijn van Iterson en Joe Cohn.

Peter Beets is bij de KunstKring al jaren een graag geziene gast en trekt altijd volle zalen. Meerdere keren trad hij op bij het kasteelTuinConcert en in het Kulturhus met zijn twee broers en andere bekende musici. Zo bracht hij ‘Beets meets the Blues’, ‘Beets meets Rosenberg’, ‘Beets meets Chopin’ bij ons op de planken.
Toegangskaarten: à € 21,50 kunnen worden besteld via www.kunstkringruurlo.nl of aan de kassa. Jeugd t/m 18 jaar heeft gratis toegang.

foto: Robert Verhoeve

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven