Gemeente Berkelland gaat omgekeerde vlaggen ook verwijderen

BERKELLAND – De gemeente Berkelland gaat, in navolging van de provincie Gelderland, de omgekeerde Nederlandse vlaggen langs de openbarewegen ook verwijderen. Dat bleek gisteren tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis. Ron Smits (PVDA) wilde een motie in dienen om de vlaggen te laten verwijderen. De motie bleek nadat de portefeuillehouder aan het woord was geweest niet nodig. “Zodra de provincie gaat beginnen met verwijderen, gaan wij daar achter aan”.

Partijen verdeeld
Ondanks dat de motie van Smits uiteindelijk niet werd ingediend lieten de partijen in de eerste termijn wel hun mening weten over het al dan niet verwijderen van de vlaggen. Het CDA, de VVD en de BBB waren eensgezind. De vlaggen hoeven van hen niet weg, ze hangen er immers met een reden. Uitzondering op de regel zijn wat deze drie partijen betreft vlaggen die gevaar opleveren. Wily Erinkveld zei wel dat het wellicht vanaf nu beter is om nieuwe vlaggen op te hangen op eigen grond. BBBL, de nieuwe partij van Bennie Morsink en Fred van der Holst, ging een stap verder. Wat Morsink betreft moeten er nog veel meer vlaggen opgehangen worden. “Er zijn veel problemen in ons land, laat men deze eerst oplossen, daarna kunnen de vlaggen weg”. GroenLinks, D66 en de PVDA vinden dat het mooi geweest is met het vlaggen protest, wat hen betreft kunnen de vlaggen nu worden verwijderd. Gemeente Belangen hield zich, bij monde van Ingrid van Dijk, op de vlakte. Zij wilde eerste de reactie van de portefeuillehouder afwachten. Omdat deze reactie helder was, volgde er geen tweede termijn, waardoor het standpunt van Gemeente Belangen niet bekend werd. 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Gemeente Berkelland gaat omgekeerde vlaggen ook verwijderen”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven