Joost van Oostrum plaatst lieveheersbeestje stoeptegel bij Zone.College

BORCULO – Op woensdag 28 september heeft burgemeester Joost van Oostrum de ‘Lieveheersbeestje stoeptegel’ geplaatst bij de ingang van het Zone.college in Borculo. Deze stoeptegel staat symbool tegen pesten, agressie en geweld.

Pesten
Pesten is een vorm van zinloos (verbaal, psychisch of fysiek) geweld. “Wij willen als school stil staan bij de veiligheid op school en dit onderwerp bespreekbaar blijven maken; bewustwording creëren bij de leerlingen en het feit dat pesten grote gevolgen heeft. Wij vinden het als school heel belangrijk om te werken aan een sociaal veilig klimaat voor iedere leerling, om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Veiligheid is een van de basisbehoeften van leerlingen. Positieve groepsvorming kan pesten in de groep tegengaan en het sociaal klimaat vraagt het gehele jaar door aandacht”.

Gesprekken
Voorafgaand aan het plaatsen van de stoeptegel heeft de burgemeester gesprekken gevoerd met een aantal leerlingen over dit thema. Het sluit ook mooi aan bij de landelijke campagne “Week Tegen Pesten” met als thema: “Grapje! Moet toch kunnen?! Dit thema brengt het gesprek op gang over weerbaarheid, grenzen, verschillende meningen en opvattingen: wanneer is iets grappig of grensoverschrijdend? Tijdens de “Week Tegen Pesten” worden er gastlessen verzorgd door gastdocente Germaine van Stichting MOED. Stichting MOED is een landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld, waarbij o.a. het doel is om mensen bewust te maken wat pesten en geweld met iemand doet. De gastlessen op school staan in het teken van bewustwording op het gebied van pesten, discriminatie en diversiteit. “Kortom, wij vinden het als school belangrijk om een positieve start van het schooljaar met elkaar te maken, waarin het creëren van een veilige groep voorop staat”.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Joost van Oostrum plaatst lieveheersbeestje stoeptegel bij Zone.College”

  1. Grappig..

    Laatst heeft een leraar met een niet westerse achtergrond ontslag genomen omdat diegene o.a. gediscrimineerd werd.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven