Landelijke straatcompetitie klootschieten gestart


BERKELLAND – Op 25 september was de start van de Landelijke straat competitie klootschieten. De Huier in Geesteren (Ov) was de eerste gastheer dit jaar. Met helaas iets minder teams dan voorgaande jaren werd super gemotiveerd begonnen aan de sterkste competitie van Nederland. De NKB zorgde net als voorgaande jaren voor de organisatie van deze landelijke wedstijden.
King and Queen of the roads.

Achterhoek
De eerste LS wedstrijd valt samen met de King and Queen of the roads wedstrijden in Ierland. Een aantal top schutters (m/V) zijn daar aanwezig. De dames kernploeg heeft zich om deze reden moeten afmelden voor de eerste wedstrijd. De Achterhoek is vertegenwoordigd door de herenteams van Zwolle (Groenlo) en ’t Broek (Ruurlo). Het team van ’t Broek bestaat dit seizoen uit Patrick Zieverink, André Vruggink, Bart Kuenen en Eric klein Haneveld. Het team van Zwolle bestaat dit jaar uit Jurgen en Arno te Brake, Ramon Halleriet en Tim te Bogt. Op het ca. 5 km lange parcours in het buitengebied van Geesteren traden de teams uit de diverse afdelingen aan voor de 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen. De heren van ’t Broek uit Ruurlo moesten het in een rechtstreeks duel opnemen tegen de heren van Mander en Zwolle. Het parkoers met de diverse bochten en mooie lange rechte stukken is uitermate geschikt voor de straatspecialisten. Tot halverwege ging het behoorlijk gelijk op. Helaas hadden enkele mindere schoten en het net niet uitkomen op kruisingen tot gevolg dat Zwolle en Mander langzaam wegliepen op de mannen uit Ruurlo. Met 51 schoten werd het parkoers geslecht. Uiteindelijk goed voor de 6e plaats.

Titel
Zwolle (Groenlo) de 2e vereniging uit de Achterhoek (AKF) en kampioen van seizoen 2019 -2020 liet zien dat zij ook dit seizoen weer voor de titel gaan. Zwolle deed het met 44 schoten nog beter dan tegenstander Mander dat 47 schoten noteerde. Zwolle won deze wedstrijd voor de kampioen van vorig jaar Ons Streven dat 46 schoten liet noteren. Ook Beuningen de nummer 3 van vorig jaar noteerde 46 schoten en werd 3e. Mander werd vijfde. Het belooft dus weer een spannende competitie te worden met meerder titelkandidaten. Bij de dames is helaas dit jaar geen vereniging uit de Achterhoek dat meedoet op landelijk niveau. De volgende landelijke straat competitie is op 23 oktober in Afdeling Drenthe.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven