Lezing Groei & Bloei Berkelland-Haaksbergen ‘Bollen in de border’, er is zóveel meer

BERKELLAND – Zo vroeg mogelijk kleur in de tuin en dat tot laat in het seizoen. Kortom: de tuin zo lang als mogelijk aantrekkelijk houden, dat is voor veel tuiniers een sport. Natuurlijk horen voorjaarsbollen hierbij. Maar dan wel op de ‘nieuwe’ manier. De Tuinerie laat het zien.

Slimme combinaties
Geen strakke rij met rode tulpen in zwarte aarde, maar fraaie kleurencombinaties met opkomende vaste planten in een natuurlijke uitstraling. Met de gangbare, maar ook met minder bekende bloembollensoorten kun je het seizoen aanmerkelijk véél eerder laten beginnen. Naast narcis en tulp is er zó veel meer! Dat zul je ontdekken tijdens deze lezing. Ook de techniek komt aan bod, evenals de vraag ‘waar houden bollen van?’. En een misschien nóg belangrijker kwestie voor de tuinliefhebber: ‘hoe voorkom je ‘hinder’ van afstervend loof?’ Ook dan kan een slimme combinatie met opkomende vaste planten uitkomst bieden.

Bloembollen-nieuwe-manier
De toepassing van bloembollen op de nieuwe manier is minder bewerkelijk. Bovendien zullen verwilderingsbollen zich zo elk jaar méér uitbreiden. Aan de hand van allerlei voorbeelden laat De Tuinerie dit zien tijdens deze lezing. Er is aandacht voor nieuwe bollensoorten, waarmee je het bollenseizoen verlengt met bollenpracht van februari tot ver in juni. De lezing wordt begeleid door prachtig beeldmateriaal waarvan je zelfs in de herfst al lentekriebels krijgt.

Inspiratiesite: www.de-tuinerie.nl of www.tuinerieshop.nl

WAT: lezing ‘Bollen in de border’
WAAR: HCR Prinsen, Eibergseweg 13, 7273 SP Haarlo
WANNEER: 6 oktober 2022
AANVANG: 19:30 UUR
ENTREE: leden Groei&Bloei gratis, niet-leden € 5,00

foto’s: De Tuinerie

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven