Mijlpaal voor de Antonius Rekken


REKKEN – Een mijlpaal voor de Antonius Rekken. Er moet heel wat water door de Berkel in Rekken stromen om een kerkgebouw te transformeren van kerkgebouw tot ontmoetingsplaats voor alle Rekkenaren. Maar inmiddels is het zover dat de initiatiefgroep een stichting is geworden; de Stichting Vrienden van Antonius te Rekken is onlangs opgericht. Deze stichting is verantwoordelijk voor de activiteiten. Ze wil de Antonius graag behouden omdat dit een prachtig monumentaal pand is, dat staat aan een authentiek dorpspleintje in Rekken.

Aantrekkelijk
Ook wil men Rekken vitaal en aantrekkelijk houden. En het Erfgoed-verhaal doorvertellen aan de volgende generaties. Voor iedereen zowel jong als oud zullen er verschillende activiteiten georganiseerd worden op gebied van ontmoeting, cultuur, welzijn en educatie. Ook biedt de stichting onderdak aan verenigingen en clubjes die nu nog gebruik maken van Den Hof.
Om dat allemaal te realiseren is het nodig dat er een uitbreiding komt van de benodigde facilitaire voorzieningen. De vergunning voor restauratie en aanpassing is formeel verstrekt en voor de aanbouw is deze in aanvraag. Een en ander zal uitgevoerd worden door lokale aannemers. Het financieringstraject is in een vergevorderd stadium. Op korte termijn wordt er een beheerstichting en een raad van toezicht gevormd.

Subsidie
De gemeentelijke en provinciale subsidies zullen niet toereikend zijn, daarom schrijft de stichting ook fondsen aan. De aanvraag voor het Leaderfonds en het VSB-fonds is inmiddels ingediend en daarnaast gaat men wat kleinere fondsen aanschrijven. Na bezoek van gedeputeerde staten, in juni komt 4 oktober een delegatie van gemeente Berkelland de Antonius bezoeken en worden deze bezoekers bijgepraat over de plannen. Te zijner tijd houdt de stichting weer een ‘Open Huis’ voor alle Rekkenaren.

Foto: Staand Henk Sieben, Alie Sieben, Bennie Hilderink (vlnr), zittend (vlnr) Betsy te Velthuis en Kees van der Werf. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven