Ondanks de regen kijkt Schutterij Geesteren terug op geslaagd feest

GEESTEREN – Het was een grijs, grauw en regenachtig weekend. Toch kijken de heren van de Geesterse Schutterij terug op een geslaagd feest. Het Schuttersfeest in Geesteren begon op vrijdag 16 september s ‘middags om 12:00 begonnen met de spelletjes voor kinderen. Hier kregen kinderen een inkijkje in het leven van het circus. Over een touw heen lopen was zo 1 van de activiteiten. Stoelendans en stoepkrijten was nog wel één van de activiteiten die je jaarlijks ziet terugkomen. Eind van de middag stond de vrijmibo (vrijdag middag borrel) op het programma. Dit was onder leiding van de enige DJ van het weekend DJ Dennis Brandenbarg. S ‘avonds speelde op het thema feest de band the Rousers. Een avond waar de meeste mensen verkleed waren. Het was een waar clownsfeest!

Zaterdag
De zaterdag begon met een ronde vaandelzwaaien door het dorp onder leiding van Amicitia. Daarachter liep de kleine schutterij met trommelaars en vaandelzwaaiers en daarachter de jongens van grote schutterij. Om 13:00 uur is het feestterrein door de nieuwe kapitein Daan Dekkers geopend. Hierna waren er spelletjes. Voor vrouwen was dit ringrijden en draaien aan het rad van fortuin en bij de mannen was het kaartschieten en dobbelen met 5 stenen. Rond 18:00 uur  begon de kofferband uit Borculo: Sammy and the samsoknight kofferband. In de pauze was de prijsuitreiking en in de avond speelde de band Achtung!

Zondag
De zondag begon met een kleine rommelmarkt van kinderen van de basisschool. Er waren van allerlei kleine dingen, maar ook lekkere appelflappen te koop. Om 13:00 begon de familiedag waarbij eerst de ouderen centraal staan. Er was een bingo georganiseerd. Ook was er een mannenkoor: De grolsche hofzangers. Die kregen de oudere generatie ook aan het dansen. Na dat dit klaar was was er een band genaamd: Alex en Friends. In de pauze van deze band was er ook nog een special act. Om 20:00 uur was het feest ten einde.

Foto’s: Rien Westrum

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven