Repair Café zorgt voor veilig snoeien met scherp tuingereedschap


BORCULO – Menigeen gaat binnenkort weer in de tuin aan de slag en dan kan blijken dat het tuingereedschap toch niet meer zo scherp is. Maar vele soorten beplanting zijn erg gevoelig voor botte scharen. Daarmee wordt feitelijk niet geknipt, maar gekneusd en dat levert bruine randen op. Voor het aanzicht niet prettig, maar feitelijk een verwonding van de plant. Met scherp gereedschap is het veel veiliger, maar ook comfortabeler werken. Botte gereedschappen zijn in het algemeen onvoorspelbaar tijdens gebruik en kunnen zo ook tot persoonlijke verwondingen leiden.

Bij Repair Café Berkelland kan men terecht voor slijpwerk van (elektrische) heggenscharen, snoeischaren, kantenknippers, messen van cirkel grasmaaiers, beitels, huishoudscharen, tafel-, en keukenmessen kan men bij het RCB terecht, waar deze weer professioneel perfect scherp worden gemaakt. Ook verrichten de medewerkers reparaties aan allerhande draagbare huis-, tuin-, en keukenapparaten zoals defecte Senseo- en Nespresso-apparaten en worden horlogebatterijen vervangen. Men heeft inmiddels een zeer ruime voorraad gebruikte- en nieuwe onderdelen.

Zonder winstoogmerk
Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omstreken en is met name bedoeld voor hen die het zelf repareren niet (meer) kunnen. De reparaties zijn gratis. De eventuele onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. Hiervan worden onder meer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.
Repair Café Berkelland repareert dagelijks. Wie een reparatie of slijpwerk wil laten uitvoeren kan een afspraak maken met de coördinator Wijnand Bleumink in Borculo, dagelijks van maandag t/m zaterdag via telefoonnummer 06-57977625 of via e-mail: [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven