Waarom je huis isoleren loont


BERKELLAND – Het besparen op onze maandelijkse energierekening is iets wat we natuurlijk vooral de laatste tijd steeds meer proberen te doen. Toch is het verduurzamen van ons huis niet alleen goed voor het besparen en dus ook reduceren van ons gas en ook stroomverbruik, maar heeft het nog tal van andere voordelen. Om je een idee te geven wat onder andere het isoleren van je huis nog meer voor voordelen heeft en waarom het verstandig is om dit te doen, nemen we je in dit artikel mee in de voordelen wat het allemaal met zich meebrengt. Je zult namelijk verstelt staan van de enorme voordelen wat het nog meer allemaal biedt.

Sfeervol en comfort
Ons huis is natuurlijk de plek waar we ons even willen kunnen terugtrekken en waar we ons fijn en comfortabel willen kunnen voelen. Dat gaat natuurlijk niet wanneer het kil en koud aanvoelt in huis. Vooral wanneer het koud is, dan kun je je huis nog zo gezellig hebben ingericht, maar zul je hier weinig tot geen boodschap aan hebben. Om ervoor te zorgen dat je hier geen last (meer) van hebt, is het belangrijk om je woning goed te isoleren. Dus kun je doen door je woning van binnenuit te isoleren, maar van buiten met pir 2 zijdig aluminium kan dit natuurlijk ook. Dit kun je overigens ook met je dak doen. Het isoleren plat dak buitenzijde heeft namelijk hetzelfde effect. Doe je dit samen met de muren, dan is de besparing enorm. Het grote voordeel wat je dan hebt, is dat tijdens de winter de kou buiten blijft en de warmte binnen en in de zomer gebeurt exact het omgekeerde. Zo zit je dus ook in de zomermaanden in een comfortabel en aangenaam huis.

Lagere energierekening
Comfort is natuurlijk fijn, maar iedere maand een fors lagere energierekening is natuurlijk ook erg prettig. Door je woning te isoleren verbruik je vele malen minder energie, waardoor je dus ook minder hoeft te betalen. Hoe fijn is dat? Om je een idee te geven, kun je met een goed geïsoleerde woning tot wel 20 procent besparen op je gasrekening. Tel daarbij ook nog eens op wat je bespaard op het moment dat je de verwarming een uurtje eerder uit zet en ook de helft van de tijd gaat douchen. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit een ontzettende goede investering is.

Beter voor het milieu
Wanneer je gas verbruikt, draag je bij aan een verhoogde uitstoot van CO2. Door je huis te isoleren draag je dus ook direct je steentje bij aan een schoner en dus beter milieu voor de toekomst. Denk hierbij dus niet alleen aan jezelf, maar ook aan je kinderen en eventueel kleinkinderen. Het is namelijk wel van belang dat ook zij in een schone wereld kunnen opgroeien en kunnen genieten van hetgeen wat de generatie daarvoor vroeger ook altijd heeft gedaan. De opwarming van de aarde is en blijft momenteel namelijk nog altijd één van de grootste zorgen als het gaat om de uitstoot van CO2. Op het moment dat we dit niet reduceren, dan warmt de aarde in een dusdanig hoog tempo op, dat de ijskappen nog eerder smelten en de gevolgen niet meer zijn te overzien.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven