Welke steden zijn het populairst bij studenten?


BERKELLAND – Een van de leukste voordelen van is de mogelijkheid om ondergedompeld te raken in een nieuwe stad. Behalve onderzoek doen naar de beste hogescholen of universiteiten die de studie van je keuze aanbieden, is het ook zaak om de studentensteden te onderzoeken. Waar liggen jouw voorkeuren en interesses? Dit artikel geeft een uitgebreide lijst van de beste studentensteden wereldwijd, met onder meer die steden waar de hoge scholen en universiteiten gelegen zijn. Steden die tot de veiligste studentensteden ter wereld behoren voor studenten! Een select aantal steden over de hele wereld springt eruit omdat ze erg geliefd zijn bij studenten. Volgens onze gegevens hebben de volgende vier steden het grootste aantal studenten:

Amsterdam is een bruisende stad waar veel te doen is
Amsterdam is een geweldige stad voor iedereen die graag buiten is. Er zijn talloze parken en andere groene ruimten om te verkennen, en ook een aantal grachten die prachtig fotomateriaal bieden. De stad staat ook bekend om het nachtleven, dat een scala aan bars en clubs omvat die tot laat open blijven. Natuurlijk zijn er ook alle beroemde musea en kunstgalerijen om te bezoeken, en niet te vergeten het heerlijke eten. Er is in Amsterdam voor elke student genoeg te doen en te zien! Een appartement huren in Amsterdam is een goede keuze als je in Amsterdam besluit te gaan studeren.

Ook Londen is een populaire studentenstad
Het zal je niet verbazen dat studenten uit de hele wereld in Londen willen studeren, want de stad wordt vaak beschouwd als een van de meest dynamische en multiculturele steden ter wereld. Londen is een stad die iedereen iets te bieden heeft, dankzij de verschillende hogescholen die er tot de beste ter wereld behoren, de grote verscheidenheid aan culturele mogelijkheden in de stad, en de eindeloze lijst van bezienswaardigheden en activiteiten.

New York, New York!
Studenten worden naar New York getrokken om verschillende redenen, waaronder de verbazingwekkende onderwijsmogelijkheden die er zijn, het bruisende nachtleven van de stad, en de overvloed aan werkvooruitzichten. Omdat je de hele dag door met de taal in aanraking komt, is het ook een uitstekende plaats om je Engelse taalvaardigheid te verbeteren. Veel Europeanen kiezen voor deze populaire studentenstad.

De stad Melbourne in Australië
Het is niet moeilijk te begrijpen waarom Melbourne door velen tot de topsteden in de wereld wordt gerekend voor studenten om er te studeren. Melbourne is ideaal om te studeren en tot rust te komen vanwege de cultuur, de prachtige stranden, en de onderwijsinstellingen van hoge kwaliteit.

De hoofdstad van de Tsjechische Republiek, Praag
Vanwege zijn relatief goedkope kosten van levensonderhoud, uitgebreide geschiedenis, en prachtige architectuur is Praag een stad die veel studenten verkiezen om er te studeren. Het is ook een geweldige stad voor bierliefhebbers, want je vindt er enkele van de beste pubs en brouwerijen van de hele stad Praag.

Tokio, de hoofdstad van Japan
Tokio is een van de meest stimulerende plaatsen die een student kan vinden, want het is de dichtstbevolkte stad ter wereld, met meer dan 37 miljoen mensen, en er zijn 12 instellingen die wereldwijd hoog in de rangschikking staan. De hoofdstad van Japan is een voorloper op het gebied van het onderhouden van schone straten, het verzekeren van de veiligheid van zijn burgers, en het aanbieden van efficiënt openbaar vervoer.

Berlijn in Duitsland
Hoewel Berlijn op academisch gebied misschien niet kan concurreren met andere grote steden als Londen of Parijs, zijn in de stad toch drie van de beste universiteiten ter wereld gevestigd. Omdat de stad een goede levenskwaliteit heeft en niet al te duur is, is het een populaire studentenstad.

Sydney in Australië is zeer gevarieerd net als Melbourne
De combinatie van een uitstekende levensstandaard, onderwijs van wereldklasse, en een hoge inzetbaarheid op de arbeidsmarkt heeft ertoe geleid dat studenten Sydney erg interessant vinden, en dat is niet voor niets!

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven