Bijeenkomst ‘Zorgen om de ouderenzorg’ bij Het Muldershuis in Eibergen

EIBERGEN – De ouderenzorg en hulpverlening in Nederland staan onder druk. Er gaat heel veel geld in om, en elk jaar meer. Zorgverleners hebben een personeelstekort. En door de toenemende vergrijzing neemt de vraag naar (ouderen)zorg alleen maar toe de komende jaren. ‘Hoe bieden we deze problemen het hoofd? Wat is de rol van de gemeente? En wat kunnen we er zelf aan doen?’ Rotaryclub Neede heeft woensdag 2 november vanaf 19.00 uur een bijeenkomst in het Muldershuis aan de Mallumse Molenweg 114 in Eibergen, waar deze vragen aan de orde komen. Belangstellenden zijn welkom. Bram Buiting van ErWelzijn, wethouder Betsy Wormgoor van de gemeente Berkelland en Riekske Berendsen, huisarts in Eibergen, gaan elk vanuit hun eigen praktijk op het belang en de mogelijkheden van preventie in.

Korte lezing
Bram Buiting is jarenlang directeur van Stichting Welzijn in Lochem geweest. Hij houdt die woensdag in het Mulderhuis in Eibergen een korte lezing over hoe fysieke, emotionele of sociale gebeurtenissen onder ongunstige omstandigheden een domino-effect van negatieve gevolgen veroorzaken. En dat zorgvragen vaak op de verkeerde plek terechtkomen. Buiting heeft met ErWelzijn een concept ontwikkeld hoe effectieve ondersteuning er, ook voor ouderen, uit zou kunnen zien en draagt een aantal oplossingen aan voor mensen en hun directe sociale omgeving. Veel leed en onnodige kosten kunnen zo worden voorkomen.

Wethouder
Na de lezing van Buiting reageren wethouder Womgoor en huisarts Berendsen vanuit hun (beleids)optiek en dagelijkse praktijk op zijn verhaal. Vervolgens probeert het drietal na de pauze onder leiding van een gespreksleider, in samenspraak met de toehoorders, het probleemveld en mogelijke oplossingen in te kleuren.

Rotaryclub Neede organiseert deze avond. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Aanmelding door bezoekers via [email protected] wordt gewaardeerd maar is niet verplicht.

De bijeenkomst op 2 november in het Muldershuis duurt van 19.00 tot 20.45 uur. De toegang is gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven