Crowdfunding iedereen warm de winter door


BERKELLAND – Regelmatig klimt Stefanie Kruizinga om maatschappelijke kwesties te bespreken. Dit keer zet ze haar frustraties niet alleen om in een geschreven artikel, maar ook in een crowdfunding zodat we allemaal warm de wintermaanden door kunnen komen.

 

Energietoeslag
Naast het feit dat je meer en meer verhalen leest en hoort, zie ik het ook in mijn directe omgeving: Mensen die net op 10 of 20 euro worden afgewezen voor de energietoeslag. In totaal gaat dit om een bedrag van 1300 euro. Ik snap dat de instanties zich aan de regels dienen te houden, maar ergens gaat er in dit systeem iets gruwelijk mis.

Ouderen & Kwetsbare gezinnen
Steeds meer ouderen en kwetsbare gezinnen raken steeds dieper in de problemen. Mensen die wanhopig op zoek zijn naar alternatieven omdat ze hun verwarming in hun eigen huis niet aandurven te zetten. De meeste schrijnende verhalen hoor je voorbij komen. Dit moet niet mogen, zeker niet in een land zoals Nederland.

Naoberschap
Ik heb eerder geschreven hoe trots ik ben op het naoberschap in de Achterhoek/Berkelland. En daar ga ik nu dan ook schaamteloos een beroep op doen. Want wanneer ik op de Facebookpagina van Voedselbank Oost- Achterhoek het volgende lees: “We hebben de afgelopen weken zo’n 50-60 nieuwe huishoudens erbij gekregen die graag voor een voedselpakket in aanmerking komen. En het aantal groeit momenteel met ± 10 gezinnen per week. Dat betekent dat we elke week enorme hoeveelheden aan producten nodig hebben om een goed aanvullend voedselpakket te kunnen blijven geven. “[..] dan breekt mijn hart.

Crowfunding
Ik wil ten eerste een beroep doen op iedereen die de energietoeslag niet nodig heeft. Op een één of andere manier komt het toch regelmatig voor dat mensen die het niet echt nodig hebben de toeslag toch ontvangen. Heb jij het niet echt nodig? Doneer! Je zal er vele gezinnen mee kunnen helpen.

Doel
Wat wil ik met het geld doen? Ik werk samen met de Voedselbank Oost Nederland en wil zorgen voor mooie voedselpakketten met het oog op de (dure) feestdagen in de maand december. Daarnaast wil ik energie/waterbesparende douchekoppen kopen zodat mensen blijvend geld kunnen besparen. Ook wil ik, als het verzamelde bedrag het toelaat, een x aantal infrarood kacheltjes aanschaffen en deze doneren aan de mensen die letterlijk in de kou zitten. Sta jij achter dit doel en wil je doneren? Dat kan via deze link.

Alvast duizendmaal dank! Hopelijk kunnen we op deze manier veel mensen helpen.

Door Stefanie Kruizinga

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Crowdfunding iedereen warm de winter door”

  1. Het is te belachelijk voor woorden dat niet
    Iedereen de energietoeslag krijgt , net als ik
    Werken we allemaal keihard om de energie
    Kosten te kunnen betalen. Snapt de regering nu niet dat
    Het eten wordt er ook niet goedkoper op . Maar goed zij zullen wel goed eten en lage kosten maken . Laat ons als hard werkende burger maar in de kou staan .

  2. Stefanie, wat een goed bericht. Wij van de berkellandse burgerpartij hebben afgelopen dinsdag ook geprobeerd meer voor elkaar te krijgen voor degene die het moeilijk hebben. Alleen de BBB steunde ons. Zie je maar weer hoe lastig het is. Ik doneer mee….

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven