Informatieavond over leeskringen in Borculo

BORCULO – Tijdens Nederland Leest, in de maand november, zet de Bibliotheek Oost-Achterhoek leeskringen in het zonnetje. Op dinsdag 1 november vindt in de bieb in Borculo een informatieavond plaats over leeskringen en op woensdag 30 november wordt de maand in de bieb in Eibergen afgesloten met een ‘Popup Leesclub’. Beide activiteiten zijn gratis te bezoeken.

Leesliefhebbers praten graag met anderen na over het gelezen boek. Daarvoor is bij uitstek een leeskring geschikt. Op woensdagavond 1 november kan iedereen die geïnteresseerd is in leeskringen terecht bij de ‘Infoavond vóór en óver leeskringen’, die gehouden wordt in de bieb in Borculo. Wie lid wil worden van een leeskring of er zelf een wil opzetten krijgt tijdens de avond tips hoe zij te werk kunnen gaan. Ook voor bestaande leeskringen is de avond een aanrader. Daphne ten Siethof van ‘Rijnbrink’ geeft inspirerende tips, waarmee je met je leeskring met nieuwe werkvormen aan de slag kunt. De avond begint om 19.30 uur. Opgeven is nodig en kan via de website of in één van de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

Popup leesclub
Tijdens Nederland Leest staat het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls centraal. Op woensdagavond 30 november, als afsluiting van deze themamaand, organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek om 19.30 uur in de Bibliotheek Eibergen een ‘Popup Leesclub’. Iedereen die het boek heeft gelezen en erover na wil praten, kan die avond terecht in de Bibliotheek Eibergen. Ook deze avond wordt begeleid door Daphne ten Siethof van ‘Rijnbrink’. Opgave kan via de website of in één van de bibliotheekvestigingen. Alle leeskringen worden eveneens uitgenodigd voor deze inspirerende avond.
In Lichtenvoorde wordt onderzocht of daar belangstelling is voor het oprichten van een leeskring die met name historische boeken, non-fictie en fictie, gaat bespreken. Wie interesse heeft kan zich melden via oostachterhoek.nl/leeskring.
Tijdens de maand november is in alle vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek de roman ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls gratis te verkrijgen. Wees er wel snel bij, want op is op.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven