Man uit Zevenaar (48) veroorzaakt aanrijding in Eibergen en wordt in Neede aangehouden


EIBERGEN – Afgelopen week heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 48 jarige inwoner uit Zevenaar. De melding kwam in eerste instantie vanuit Eibergen. De melder zag een man een aanrijding veroorzaken waarvan hij sterk het vermoeden had dat deze man niet helemaal nuchter was. De vogel was echter al gevlogen toen de politie ter plaatse kwam. Niet veel later zagen de politie dit voertuig aan de parallelweg in Neede. De bestuurder was wederom de controle kwijt geraakt en had zijn voertuig ditmaal in een hek geparkeerd. Hier werd de bestuurder is ter plaatse aangehouden.

Enorm percentage
Op het bureau blies de bestuurder 1050 ugl. Dit staat gelijk aan 2,53 promille. “Geloof mij, met een dergelijk alcoholpercentage heb je niet alleen een afzakkertje genomen….”. Laat agent Martijn Schot weten. De Bestuurder mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden. Hiervoor zal de verdachte wel een taxi of openbaar vervoer moeten regelen want zijn rijbewijs is vanzelfsprekend ingenomen. Wil je weten hoeveel 2,53 promille exact is en wat allemaal van invloed is om tot een dergelijke percentage te komen?
Kijk op: alcoholinfo.nl

Straf
De straffen voor het rijden onder invloed van drugs of alcohol zijn vorig jaar ook flink forser geworden. Op om.nl lees je wat voor straffen en maatregelen een bestuurder hiervoor kan krijgen. Dit geldt niet alleen voor automobilisten, ook op o.a. de snor- en bromfiets is het niet toegestaan om onder invloed te rijden.

Foto: Jeugd Agent Martijn 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven