Militaire oefening van 31 oktober t/m 2 november in Geesteren


GEESTEREN – Het ministerie van Defensie houdt van 31 oktober tot en met 2 november een oefening. De oefening speelt zich op maandag 31 oktober in de omgeving van Geesteren af. Er doen 45 militairen en 6 diverse voertuigen mee.

Het doel van de oefening
De eenheid beoefent het verplaatsen te voet, het maken van een wateroversteek en het inrichten van een waarnemings-luisterpost. Bij duisternis verplaatsen de militairen zich naar het militair oefenterrein ’t Groote Veld. De militairen verplaatsen zich gewapend. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.

Gebruik wegen en terreinen
De eenheid maakt in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. Willen ze iemands eigen weg gebruiken? Dan vragen ze van te voren toestemming aan de eigenaren/beheerders. Ze proberen overlast en hinder te voorkomen.

Heeft u schade?
Is er, ondanks alles, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoon 030-2180420 of via e-mail: [email protected]. U vermeldt zoveel mogelijk gegevens zoals eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats en soort schade.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven