Motorongeluk in Borculo was ongelukkige val: ‘Hij was een ervaren offroad-rijder’

1667150213

RUURLO – De 23-jarige motorsporter uit Vorden die zondagochtend om het leven kwam in Borculo, overleed door een eenzijdige, ongelukkige val op een bospad, tijdens een offroad wedstrijd. Dat vertelt een aangeslagen voorzitter Frank Boode van de organiserende Motor Club Ruurlo aan Omroep Gelderland.

“Vreselijk. Hij was een heel ervaren rijder, die internationaal ook overal heeft gereden. Dit zou voor hem gewoon een lekker stukje rijden moeten zijn”, vertelt Boode. “Maar dit kan ook gebeuren, daar kan je niks aan doen.” Buiten parcours Offroad wedstrijden worden niet op een parcours gereden, zoal crosswedstrijden. “Maar juist op openbare weggetjes en paden, zoals bospaden, en voorheen ook op maïslanden bijvoorbeeld.” Aan de wedstrijden doen uit het hele land, en België en Duitsland deelnemers mee, vertelt Boode. Hoewel het slachtoffer geen lid was van de club in Ruurlo, kende iedereen hem daar wel. “Dit is ons nooit eerder overkomen, het beloofde zo’n prachtige dag te kunnen worden”.

Samen in clubhuis
Leden van de Ruurlose club en deelnemers die daar behoefte aan hadden, verzamelden zich in het clubhuis zondag. De traditie om na afloop met elkaar te eten, gaat ook deze zondag door. “Juist, om het er samen nog over te kunnen hebben, zodat niemand er alleen thuis mee blijft zitten”, vertelt de voorzitter, die daarover ook sprak met slachtofferhulp. Ook burgemeester Van Oostrum kwam meeleven.

Foto: Omroep Gelderland 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Motorongeluk in Borculo was ongelukkige val: ‘Hij was een ervaren offroad-rijder’”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven