‘Muzikale rondreis door Europa’, gids Kees van Zutphen

BORCULO – Muziekkenner Kees van Zutphen en de Synagoge in Borculo verbinden zich opnieuw met elkaar. In de loop der jaren heeft hij een reputatie opgebouwd door het enthousiasme waarmee hij zijn publiek met zijn kennis en liefde weet mee te voeren in de wereld van de klassieke muziek. Op 6 maandagmiddagen, 17, 24, en 31 oktober en 7, 14 en 21 november, neemt hij zijn gehoor mee op een muzikale rondreis door Europa. De cursus wordt gegeven van 14.00 tot 16.00 uur in de synagoge, Weverstraat 4 in Borculo.

Corona als spelbreker
Deze lezingencyclus is een vervolg op deel 1 van de muzikale rondreis, die in het najaar van 2019 met enthousiasme werd ontvangen. Daarbij werden Scandinavië, Rusland, Engeland, Frankrijk, Italië en Tsjechië aangedaan. De reis werd vervolgd in maart 2020, net voor corona een zwaar stempel zou gaan drukken op het maatschappelijke en culturele leven. Helaas moest de serie vanwege de pandemie na twee middagen abrupt worden afgebroken.
Kees van Zutphen pakt nu de draad weer op en neemt zijn gehoor mee naar Polen, Hongarije, Oosterrijk, Duitsland, Spanje en Nederland. Op zoek naar het eigen geluid en de eigen (muzikale) cultuur. Het draagt de belofte in zich van een brede, bontgekleurde en veelstemmige belevenis. Van elk land wordt het werk van nationale componisten beluisterd en de invloed die hun werk heeft gehad op componisten na hen.

Bevlogen muziekkenner
Als geen ander weet Kees van Zutphen mensen te boeien met zijn verhaal. Hij weet een perfecte balans te vinden tussen enerzijds het onbevangen luisteren naar muziek, niet gehinderd door veel kennis en anderzijds de toegevoegde waarde van het weten omtrent die muziek. Daarom is deze cursus bijzonder geschikt voor zowel ‘beginners’, als voor hen die zich al langer hebben verdiept in het leven van componisten en de muziekperiode die zij vertegenwoordigen. Kees van Zutphen heeft zijn sporen op dit terrein al jaren lang verdiend, en niet alleen in Borculo. Hij is o.m. verbonden aan theater ‘De Reggehof’ in Goor, waar hij concerten inleidt en lezingen en cursussen verzorgt. Naast veel nieuwe gezichten, zie je onder zijn gehoor vaak mensen terug die opnieuw geboeid willen worden door zijn bevlogenheid voor de klassieke muziek. De kosten bedragen € 60,00 (donateurs € 57,50) incl. koffie/thee. Losse avonden: € 12,50 (donateurs € 10,00).

Voor inschrijven en meer informatie over deze en alle andere activiteiten, zie activiteiten.synagogeborculo.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven