Nierstichting haalt in Ruurlo 4.760 euro op

RUURLO – De collecteweek van de Nierstichting heeft in Ruurlo zo’n 4760 euro opgeleverd. In heel Nederland gingen in de week van 18 tot en met 24 september ruim 40.000 vrijwilligers op pad. Alle donaties dragen bij aan een toekomst waarin nierziekten genezen kunnen worden.

Weinig energie
Je ziet het vaak niet aan ze, maar opgroeien met een nierziekte eist ongelooflijk veel van kinderen. Ze hebben weinig energie, mogen niet eten en drinken wat ze willen, moeten veel zware medicijnen slikken en soms zelfs dialyseren. Dat is slopend, maar ze geven niet op. Tom Oostrom, directeur Nierstichting: “Elke dag weer vragen deze doorzetters het uiterste van zichzelf om gewoon te léven. Jonge helden zijn het. Voor hén willen wij er zijn. Nu en later.”

Afhankelijk 
“Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen. Door er aandacht voor te vragen en door meer onderzoek te doen. De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn fundamenteel voor de Nierstichting”, benadrukt Grietje Weenk, Nierstichting collectecoördinator in Ruurlo. Wij bedanken alle collectanten dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en donateurs voor hun steun. We zijn ontzettend blij met deze opbrengst.”
Ook dit jaar zijn er weer jubilarissen in het zonnetje gezet voor hun inzet voor de Nierstichting. Mevrouw D. Bottinga en mevrouw B. Sprukkelhorst kregen een attentie in verband met. hun 25-jarig jubileum, mevrouw J. Haselberg en mevrouw G. Enzerink kregen een attentie in verband met hun 30-jarig jubileum. Mevrouw Barbara Bodegom heeft in het voorjaar reeds een wensboompje gekregen van de Nierstichting voor haar 50-jarig jubileum.
Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen via de website.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven