Ruim 250 bezoekers trok de expositie ‘Geboorte van Nederland’ in de Dorpskerk van Ruurlo


RUURLO – De expositie in de Dorpskerk in Ruurlo waarmee men stil stond bij het feit dat de staat Nederland 450 jaar geleden werd ‘geboren’ heeft in de weekenden tussen 10 september en 2 oktober ruim 250 geïnteresseerde bezoekers getrokken.

Monumentendag
De informatieve tentoonstelling, gehouden op initiatief van de gemeente Berkelland, werd geopend op Monumentendag. Naast het ontstaan van Nederland in 1572 werd op de expositie ook ruim aandacht besteed aan wat de Achterhoek heeft doorstaan in de Tachtigjarige Oorlog. In het gastenboek schreef iemand: “Nooit geweten dat het hier zo heftig is geweest.”
De bezoekers konden deelnemen aan een quiz met vragen die beantwoord konden worden door de informatie op de expositiepanelen goed te bestuderen. De organisatie trok uit de ingeleverde formulieren zes winnaars die het Achterhoek 1572 kwartetspel ontvingen om daarmee hun kennis van de geschiedenis van de Achterhoek verder kunnen vergroten.

Scholenproject
Op zaterdag 24 september viel de expositie samen met de actiedag van het Westerbork Scholenproject. De kernbegrippen vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid en verscheidenheid van de expositie sloten naadloos aan bij wat bij het Westerbork Scholenproject centraal staat. Zoals zo vaak was deze expositie alleen mogelijk door de inzet van een aantal vrijwilligers die gastvrouw en -heer waren. De gemeente Berkelland toonde zich zeer erkentelijk voor hun inzet. Wie de expositie heeft gemist, maar toch graag meer wil weten kan veel informatie vinden op de websites achterhoek1572.nl en geboortevannederland.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven