Twee aanhoudingen na verdachte situatie in Neede

NEEDE – Afgelopen vrijdag kreeg de politie meerdere meldingen van een verdachte situatie in Neede. Twee personen zouden bij verschillende woningen aan deuren voelen. Meerdere eenheden werden meteen aangestuurd naar Neede.

Actie
Buurtbewoners hadden in afwachting van de komst van de politie intussen zelf ook actie ondernomen en deze 2 personen aangesproken. Hierbij kwam het tot een handgemeen tussen buurtbewoners en deze twee verdachten.Toen de politie eenmaal ter plaatse was hebben zij beide personen aangehouden. “Een van hen voor mishandeling en zijn “partner in crime” voor poging zware mishandeling”. Zo laat de politie weten. “Laatstgenoemde verdachte probeerde met een fles een van de buurtbewoners op het hoofd te slaan. Deze verdachten bleken geen onbekenden van ons. Eerder die week hadden we dezelfde verdachten ook al ontmoet en aangehouden in Neede. Ook toen stonden ze bij mensen in de tuin en voelden ze aan verschillende deuren. Ook toen werden we door alerte buurtbewoners gebeld en konden we de man en vrouw aanhouden. In beide gevallen is het, waarschijnlijk mede door de alerte buurtbewoners niet tot een inbraak gekomen”. 

Voor de rechter
Beide verdachten zijn inmiddels verhoord en mogen zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor verschillende feiten.  “Wij hebben in ieder geval goede hoop dat deze pareltjes van de maatschappij, Neede over zullen slaan als ze voornemens zijn om weer “op pad” te gaan”. 

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Twee aanhoudingen na verdachte situatie in Neede”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven