Voedselbos Klein Stettyn Neede doet mee aan Treevember, maand waarin alle aandacht naar bomen en voedselbossen gaat


NEEDE – Op zaterdag 19 november organiseert voedselbos Klein Stettyn uit Neede een dagdeel samen bomen planten. Iedereen is welkom. Het voedselbos krijgt een flinke upgrade met nieuwe aanplant en daarnaast zijn er wildplukwandelingen, een Voedsel-Bos-Tasting en een knapperd kampvuurtje met een kopje soep of koffie.

Kom langs op zaterdag 19 november en plant mee. Voedselbos Klein Stettyn zoekt steun en is een crowdfunding begonnen. Zo kunnen ze oa nieuwe aanplant bekostigen en activiteiten organiseren.

Biodiversiteit
Treevember is een initiatief van stichting The Pollinators. Voedselbossen laten zien dat een hoge mate van biodiversiteit en voedselproductie prima hand in hand gaan. Tijdens Treevember (November is Treevember) zijn er activiteiten in voedselbossen in Nederland en België om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken, te betrekken en samen bomen te planten. Handen uit de mouwen, veel leren over het wel en wee van een voedselbos en samenzijn met andere geïnteresseerden uit de buurt.

Kom langs
Zaterdag 19 november van 10:00 uur tot 14:00 uur bij Voedselbos Klein Stettyn, Gifferlerweg 5 te Neede. Parkeren in de berm langs de weg of kom op de fiets! Kijk op treevember.nl voor meer info, plant mee en steun je lokale voedselbos met een donatie. The Pollinators streven naar een gezonde leefomgeving voor bestuivende insecten. Dat is hard nodig, want in ons landschap hebben bestuivers zoals bijen en vlinders het zwaar. Voedselbossen zijn een ideale habitat voor onze bestuivende vrienden en een antwoord op veel van de hedendaagse uitdagingen. Dankzij de hulp van Natuurhuisje en Greenchoice helpen The Pollinators de voedselbossen beweging met de Treevember campagne.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Voedselbos Klein Stettyn Neede doet mee aan Treevember, maand waarin alle aandacht naar bomen en voedselbossen gaat”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven