125 jaar zuivel in Borculo: Van roomboter tot hoogwaardige zuivelingrediënten

BORCULO – De zuivelfabriek in Borculo bestaat dit jaar 125 jaar. Daarmee behoort het tot de oudste productielocaties van FrieslandCampina. Dat was reden voor een aantal enthousiaste medewerkers om in samenwerking met de Historische Vereniging Borculo (HisVeBo) een jubileumboek samen te stellen.

Eric Hassink, directeur van FrieslandCampina Ingredients in Borculo: “FrieslandCampina is nauw verbonden met Borculo. De zuivelfabriek, die al bestaat sinds 1897, is niet alleen bepalend voor het dorpsgezicht maar ook belangrijk voor de werkgelegenheid en het sociale leven in het Gelderse dorp. Generaties Borculoërs hebben in de zuivelfabriek gewerkt. Daarom ben ik trots op het prachtige boek dat door een aantal enthousiaste collega’s en de HisVeBo ter gelegenheid van deze mijlpaal is samengesteld.”

Op 22 november a.s. zijn de eerste exemplaren van het jubileumboek overhandigd aan FrieslandCampina-medewerkers in Borculo. Leden/donateurs van de HisVeBo ontvangen een exemplaar. Daarnaast zal het boek ook te koop zijn via de HisVeBo (Voor meer informatie: Historische Vereniging Borculo – inclusief de kerkdorpen Geesteren Gelselaar en Haarlo – hisvebo.nl).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven