Anne Nieuwenhuis(18) uit Borculo opent ‘mini onderneming’ The Incrediballs als afstudeerproject

BORCULO – Anne Nieuwenhuis(18) uit Borculo zit in haar laatste jaar voeding & voorlichting/voeding & technologie aan het Zone college te Almelo.

Project
In haar afstudeerjaar is ze druk bezig met een geweldig afstudeerproject. Het project hield het volgende in: Start een ‘mini onderneming’ volledig gericht op voeding.

Zo gezegd, zo gedaan
De groepjes zijn zorgvuldig ingericht op individuele kwaliteiten en eigenschappen zodat er een ijzersterk team binnen de onderneming ontstaat. De onderneming heeft, net zoals in het echt, verschillende functies die over de studenten zijn verdeeld zoals een directie, iemand die de financiën beheerd. Ze hebben een productieteam en iemand die de marketing onder haar hoede heeft.

Bitterballen
De naam van de onderneming is The Incrediballs. De naam is ontstaan tijdens een stevige brainstormsessie. Er waren al heel veel verschillende namen voorbij gekomen toen opeens een groepsgenoot “The Incrediballs!” riep. “Ja!” Riepen we met zijn allen, “dit is dé naam!”. ‘Incredi’ is afgeleid van incredible wat ongelooflijk betekent. “Dat is precies wat we willen uitstralen omdat onze “balls” zo ongelofelijk lekker zijn door de speciale vegetarische vulling.

Vegetarische vulling
Want dat is waar de onderneming zich op richt; Vegetarische, ambachtelijke bitterballen met een bijzondere vulling. Zo ontwikkelen en verkopen ze groente bitterballen bestaande uit champignon, broccoli en paprika. Een Oosterse bitterbal bestaande uit bami/nasi groenten (denk hierbij aan een soort loempia) en een Italiaans kaassoufflétje. 

 

Voedselveiligheid
Naast eerder genoemde functies zijn er ook nog de QA (quality assurance), QC(quality control) en voedingsvoorlichter.  QA en QC houden zich bezig met de constante kwaliteit in het productieproces en de kwaliteit van het product.  De voedingsvoorlichter is er omdat mensen tegenwoordig altijd op zoek zijn naar informatie over voeding. De voorlichter berekend oa de voedingswaarde en de allergenen. Daarnaast houdt de voorlichter zich bezig met de gezondheid van het product en die van de consument. Zelf heeft Anne de functies marketing en voedingsvoorlichter. Zo is ze bijvoorbeeld naar een middelbare school geweest om daar voorlichtingen te geven aan de leerlingen over haar onderneming, het product en gezonde voeding in het algemeen. 

Toekomst na afstuderen
Ook al is het een ‘verplichte’ onderneming vanuit school toch is Anne blij met deze mogelijkheid. “Het geeft ons wel de kans om ons te ontwikkelen en we krijgen zelfs de kans om met de onderneming door te gaan als wij afgestudeerd zijn.” Of ze daadwerkelijk doorgaat met deze onderneming na haar afstuderen is nog maar de vraag, “Ik wil nog veel te graag doorstuderen na deze opleiding,” zegt ze lachend.

Informatie
Meer weten over Anne’s onderneming ‘The Incrediballs’? 

Kijk voor meer informatie eens op www.theincrediballs.nl

www.instagram.com/the.incrediballs

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Anne Nieuwenhuis(18) uit Borculo opent ‘mini onderneming’ The Incrediballs als afstudeerproject”

  1. Nou Wilco, dat is wel erg kort door de bocht. Je kunt pas oordelen als je hebt geproefd..
    Kom maar proeven tijdens de open dag morgen (25 nov).
    Zone College zit trouwens niet in de Randstad maar o.a. in Doetinchem, Almelo en Zwolle.

  2. Anne Nieuwenhuiss

    Hoi Wilco, ik kom zelf gewoon uit borculo en ben zelf ook niet vegan of vega. Er zit een verschil tussen vega en vegan en deze bitterballen zijn vega. Ik vind de reactie prima maar zie er niet de toegevoegde waarde van in. Ik luister gewoon naar de behoeften van de consument vandaar.

  3. Hoi Wilco, ik waardeer de mening die u heeft over het vegan/vega eten, alleen zie ik zelf de toegevoegde waarde van in om dat te reageren. Onze bitterballen zijn vega of terwijl er zit geen vlees in, vegan is iets anders. Wij hebben geluisterd naar de behoeften van die van de consument 🙂. Zelf ben ik ook niet vega of vegan.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven