Champions Tour veldklootschieten en zetten met broer en zus Zieverink uit Ruurlo


|BERKELLAND – Op zaterdag 5 november werd de 2e wedstrijddag van de Champions Tour onderdeel veld en zetten georganiseerd door de NKB. De Achterhoekse deelnemers hoefden ditmaal niet ver te reizen aangezien de veldbaan van vereniging KV Zwolle het toneel van de wedstrijden was. Tijdens 2 omlopen van 600 meter per wedstrijddag wordt bepaald wie de beste is en met de meeste punten naar huis gaat. De veldbaan was met veel inzet van de vrijwilligers optimaal geprepareerd. De resultaten waren er dan ook naar.

Heren
Het niveau was wederom hoog getuige de zeer geringe verschillen tussen de deelnemers in de diverse klassen. Bij de heren was Patrick Zieverink van KV ’t Broek wederom van de partij.
Patrick was goed op dreef en werd in de eerste veldwedstrijd 8e met een score van 7 schoten en 18 meter. In de tweede wedstrijd ging het duidelijk beter. Jammer van 1 schot iets uit de richting was anders had een topnotering er zelfs ingezeten. Nu werd hij 7e met een score van 7 schoten en 76 meter. Het onderdeel zetten dat na de veldwedstrijden wordt georganiseerd verliep ook goed voor Patrick. De totaal afstand van de 3 schoten door de lucht (met een kloot van 475 gram voor de heren) bedroeg maar liefst 177,70 meter. (Schoten van ca. 58, 59 en 61 meter) Een mooie 4e plaats.

Dames
Suzan Zieverink is de enige Achterhoekse deelneemster bij de dames. Zij behaalde in de 1e omloop na een vrij goede wedstrijd een score van 9 schoten en 85 meter. Goed voor de 5e plaats. De 2e wedstrijd ging nog iets beter. Met een score van 8 schoten en 24 meter eindigde ze met minder dan 2 meter achter Maaike Haamberg op de 4e plaats.
Ook bij het onderdeel zetten vertegenwoordigd Suzan Zieverink namens ’t Broek de eer van de AKF. Met de 375 gram zware kloot ging het zetten goed. Met goede schoten van ca. 41 en 42 meter ging ze van start. De klapper was haar laatste schot van 46,30 m. Dit bracht haar totaal op precies 130 meter. Net niet voldoende voor de winst aangezien Anne Maatman met 130,35 meter de winst voor zich op eiste.

De volgende CT wedstrijddag is op 19 november op de Haarle Heidebaan bij vereniging Reutum. Dan zal ook bekend worden welke spelers (M/V) zich in de kernploeg hebben geschoten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven