Dingen waarop je moet letten bij het kopen van een elektrische fiets

BERKELLAND – Misschien verbaas je je ook wel over het aantal elektrische fietsen die je op een dag tegenkomt. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een elektrische fiets aan te schaffen. Dit is dan ook niet zonder reden. Je kunt je veel sneller verplaatsen van A naar B en je kunt je energie besparen terwijl je toch tijd doorbrengt in de frisse buitenlucht. Als je de aanschaf van een elektrische fiets op de planning hebt staan zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten bij je bezoek aan Fietsenwinkel Ten Tusscher.

 

Denk na over je rijgewoonten
Als je een fiets nodig hebt die gemakkelijk snelheid kan behouden op heuvelachtig terrein, dan is een fiets met voorwielaandrijving een goede optie. Het voorwiel bevat de motor en is daardoor efficiënter en krachtiger. Als je daarentegen een comfortabele fiets nodig hebt waarmee je lange afstanden kunt afleggen, is een fiets met middenaandrijving waarschijnlijk de beste keuze. Als je een fiets koopt voor recreatieve doeleinden en niet al te veel waarde hecht aan snelheid, zijn er nog een paar andere dingen waar je rekening mee moet houden. Sommige fietsen zijn voorzien van speciale functies waardoor ze zeer geschikt zijn om met een kind te fietsen of boodschappen te vervoeren. Een ander ding om in gedachten te houden bij het kiezen van de perfecte e-bike is hoeveel hij weegt. Hoe lichter de fiets, hoe gemakkelijker hij op een bagagedrager of in het algemeen te vervoeren is.

Kies een passend model
Er zijn zoveel verschillende soorten elektrische fietsen op de markt dat het moeilijk zijn om te weten welke het beste bij je specifieke behoeften past. Er zijn twee hoofdtypen elektrische fietsen: fietsen met trapondersteuning en fietsen met gashendel. Een e-bike met trapondersteuning heeft een gashendel, waarbij je moet trappen om hem te activeren. Er zijn echter ook modellen waarbij je de snelheid aan kunt passen door aan het stuur te draaien. Dit is erg handig wanneer je een heuvel om moet fiets of wind tegen hebt. Over het algemeen wordt er het vaakst gekozen voor een e-bike met trapondersteuning. Dit soort fietsen is meestal ook het meest geschikt voor beginners. Fietsen met trapondersteuning zijn er in veel verschillende stijlen en bieden een verscheidenheid aan functies, afhankelijk van de prijs. Deze fietsen bieden vaak verschillende niveaus van trapondersteuning, zodat je het gewenste niveau kunt kiezen, afhankelijk van het terrein en afstanden die je gaat afleggen die dag. Kijk bijvoorbeeld eens naar een goede kwalitatieve trek e bike.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven