Enorm lawaai FrieslandCampina verstoord nachtrust Borculoërs


BORCULO – Vorige week zondag zorgde FrieslandCampina voor veel commotie. Op beelden zagen we dat er veel stoom ontsnapte uit een pijp. Dit zag er, mede door de enorme herrie die het maakte, spectaculair uit. In eerste instantie werd er gemeld dat problemen met het overdruk ventiel de oorzaak waren. Een medewerker van FrieslandCampina corrigeerde dit later “Er was geen probleem met het overdruk ventiel, deze heeft juist zijn werk gedaan! Er was normale stoom opbouw maar doordat er een aantal installaties uit stonden werd er teveel stoom geproduceerd. Dit is gewoon weggeblazen middels het overdruk ventiel. Dit gaf een bult herrie en zag er spectaculair uit maar was gewoon onderdeel van het proces”.

Midden in de nacht
Veel Borculoërs lieten weten het enorm storend te hebben gevonden en vonden dat de situatie erg lang duurde. Afgelopen nacht was het weer raak. De situatie leek zich te herhalen, alleen nu aan het begin van de nacht. Het moment waarop veel Borculoërs al genoten van hun nachtrust. “Ik dacht echt dat er een vliegtuig zou neerstorten, wat een schrikken”. Was een van de reacties. Het geluid was zo hard dat het zelfs in de omliggende dorpen duidelijk hoorbaar was. 

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Enorm lawaai FrieslandCampina verstoord nachtrust Borculoërs”

  1. Niets gehoord nu en woon ca 100 tot 120 m hemelsbreed van de fabriek.
    Jaren,maar dan jaren geleden weleens.
    Toen beloofde de fabriek dit probleem aan te pakken en deed wat het beloofde. Jaren niets meer gehoord en dan nu een keer lawaai zodat je wakker wordt . Wel is er nu bewezen dat je gehoor nog niet hapert.
    Nogmaals niets gehoord, maar ben ervan overtuigd dat Friesland Campina dit zeker onderzoekt en aanpak.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven