Groen licht voor Leef! Borculo om plannen Veemarkt, Muraltplein en Oude Haven uit te voeren


BORCULO –  De plannen voor Leef! Borculo voor de Veemarkt, het Muraltplein en de Oude Haven hebben afgelopen zomer ter inzage gelegen. De binnengekomen reacties zijn beoordeeld en waar mogelijk zijn de plannen aangepast. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu groen licht gegeven om te beginnen met de uitvoering van de plannen.

Wethouder Arjen van Gijssel: “Meer groen, aandacht voor stadshistorie en een auto-luwer centrum. Het hart van Borculo krijgt dankzij de plannen van Leef! die met inwoners en ondernemers zijn gemaakt een eenduidig karakter met ruimte voor ontmoeten, groen en klimaatadaptatie.”

De plannen gelden voor de Veemarkt, het Muraltplein en de Oude Haven. Ook de bestrating van de tussenliggende straatjes in het centrum van Borculo wordt aangepakt. Parallel aan al deze plannen zal de verkeerscirculatie in het centrum veranderen. Vervanging van het riool en een gescheiden hemelwaterafvoer worden tegelijk meegenomen bij deze werkzaamheden. Het regenwater gaat niet meer naar de waterzuivering, maar gaat direct de grond in of naar de Berkel.

Uitvoering in fases
De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Als eerste zal met de Veemarkt begonnen worden. In januari 2023 wordt met de werkzaamheden gestart.

Taskforce Leef
De Taskforce Leef is in de periode 2018-2020 bezig geweest met inventarisatie van ideeën van inwoners en ondernemers om het centrum van Borculo aantrekkelijker te maken. De uitkomst van de plannen zijn aangeboden aan de gemeenteraad van Berkelland, die in december 2020 instemde met de vernieuwing van het centrum. Na de instemming zijn er speciale werkgroepen, begonnen met het verder uitwerken van de plannen. Deze werkgroepen bestaan uit inwoners en ondernemers uit Borculo die conceptplannen hebben gevormd voor de Veemarkt, het Muraltplein en de Oude Haven.

Deel dit artikel:

7 gedachten over “Groen licht voor Leef! Borculo om plannen Veemarkt, Muraltplein en Oude Haven uit te voeren”

  1. De tekeningen en plaatjes lijken altijd mooi maar de mensen komen er nog wel achter wat voor gepruts de winnende aannemer gaat afleveren

  2. Het centrum van Borculo autoluw!! Daar gaan de parkeerplaatsen in het centrum, elke keer worden het er minder, waar moet je dan de auto parkeren. Zorg eerst is dat er meer parkeerplaatsen komen. Bij Albert Heyn en straks bij de coop/plus is het kort parkeren en daar staat het ook altijd vol net als de Veemarkt want die staat altijd vol. Bij het gemeentehuis is er ook vaak geen plek. Slecht voor de winkeliers. Niet iedereen woont in Borculo je hebt ook de kerkdorpen die naar Borculo gaan om boodschappen te doen. Veel ideeën maar wat moeten we met al de horeca in deze bizarre tijden. Alles is en wordt nog duurder. De horeca heeft ook te maken met de hoge prijzen en gebrek aan personeel. Zorg ervoor dst er niet allemaal die rare randjes op trottoirs zitten levensgevaarlijk hoe het nu is.

  3. Michel Reinders

    Laten ze beginnen met huizen bouwen voor de jeugd, daar is behoefte aan. Anders heb je ook niets aan een horecaplein .
    Want dan gaan de jongeren weg uit Borculo.

    Met vriendelijke groet

  4. zoals gewoondelijk word er weer niet geluisterd naar de bewoners maar naar toon van de hoeksteen met zijn achterlijke ideeen levens gevaarlijk voor de hulpdiensten dit plan moeten eerst ongelukken gebeuren

  5. Mooi cafe restaurant met terras aan de veemarkt waar de consumpties lekker en betaalbaar zijn
    Betaal nu de hoofdprijs
    Massa is kassa 😉

  6. Proef in de reactie van Boudewijn een persoonlijke frustratie,zie het verband met gepubliceerde plannen niet

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven