Klootschieten: broer en zus Zieverink uit Ruurlo plaatsen zich in kernploeg veld


RUURLO – Op zaterdag 19 januari werd de 3e en voorlopig laatste wedstrijddag van de Champions Tour onderdeel veld en zetten georganiseerd door de NKB. Het strijdtoneel was ditmaal de veldbaan in Reutum. Tijdens 2 omlopen van 600 meter per wedstrijddag wordt bepaald wie de beste is en met de meeste punten naar huis gaat. De 10 beste heren en 6 beste dames plaatsen zich na deze dag voor de kernploeg. Leden van de kernploeg mogen t.z.t. naar het EK 2024 in Neuharlingerseil (Duitsland).

Vorm
Ondanks de nachtvorst lag de baan er goed bij. Vanuit de Achterhoek waren Ruurloër’s Patrick en Suzan Zieverink van de partij.
Patrick die na een ongeval in februari een trainingsachterstand heeft begint weer in vorm te komen. Dit resulteerde in de eerste veldwedstrijd in een 6e plaats met een score van 6 schoten en 29,80 meter. In de tweede wedstrijd werd hij op de opdrogende veldbaan 5e met een score van 6 schoten en 71,50 meter. In het totaalklassement is Patrick achtste geworden en de doelstelling om in de kernploeg veld te komen is behaald.

Veldwedstrijden
Het onderdeel zetten, dat na de veldwedstrijden wordt georganiseerd, verliep redelijk voor Patrick. Hoewel hij ver van zijn PR bleef kon hij toch tevreden zijn. De totaal afstand van de 3 schoten door de lucht (met een kloot van 475 gram) bedroeg 160,05 meter waarmee hij tot zijn verbazing een 2e plaats behaalde. In de eindrangschikking werd Patrick ook 2e op dit onderdeel.

Dames
Bij de dames was de eerste omloop op het veld van een zeer goed niveau. Europees kampioen Silke Tulk was met 6 schoten ongenaakbaar. Tussen de nummer 2 en 3 welke met 7 schoten binnenkwamen was het verschil minder groot. Suzan werd 3e met een score van 7 schoten en 30,30 meter. De overige dames hadden 8 schoten of meer nodig. In de tweede omloop ging het voor Suzan en de overige dames nog iets beter door de opdrogende baan. Suzan kwam net als 6 andere dames met een score van 7 schoten over de finish. De 54 meter over de finish waren wederom goed voor een 3e plaats. Suzan werd netjes 3e en blijft ook dit jaar lid van de kernploeg onderdeel veld. Helaas ging het voor Suzan bij zetten minder dan gewoonlijk. Hier gooien de dames met de 375 gram zware kloot. Met 2 goede en 1 slecht schot behaalde zij een score van 113 meter totaal en een teleurstellende 3e plaats. Hierdoor kwam Suzan in de eindrangschikking 1 punt te kort voor de eindoverwinning op dit onderdeel en werd ze 2e.

Over twee weken start de CT straat bij KV de Huier, waar namens de AKF, naast Patrick en Suzan Zieverink, ook Jurgen te Brake en Ramon Halleriet van KV Zwolle deelnemen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven