Vanavond Politieke Avond op Gemeente Berkelland


BORCULO – Op dinsdag 22 november 2022 is de volgende Politieke Avond in het gemeentehuis in Borculo. Tijdens een Politieke Avond worden er eerst politieke sessies gehouden over uiteenlopende onderwerpen en aansluitend is de raadsvergadering waarin de gemeenteraad besluiten neemt. Alle vergaderingen zijn openbaar, u bent van harte welkom op de publieke tribune.

Sport en bewegen
Van 19.30-20.15 uur gaat de raad in gesprek over sport en bewegen. Aan de hand van een startnotitie wordt de gemeenteraad bijgepraat over de stappen die er worden gezet voor het maken van een nieuwe sport- en beweegvisie.

Publieke gezondheid
Tussen 20.30-21.15 uur gaat de raad in gesprek over de beleidskaders publieke gezondheid 2023-2026. Deze nota is een verzamel- en verwijsdocument dat ieder jaar wordt herijkt. Tijdens deze sessie kunnen raadsleden verduidelijkende vragen stellen aan de verantwoordelijk wethouder en betrokken ambtenaren.

Villa Smits Eibergen
De raad ontving begin deze maand een raadsbrief vanuit het college met informatie over de ontwikkelingen van Villa Smits in Eibergen. Een aantal fracties heeft naar aanleiding van die brief gevraagd om het onderwerp te bespreken met de verantwoordelijk wethouder. Deze sessie vindt plaats in het restaurant van het gemeentehuis van 20.30-21.15 uur.

Raadsvergadering start om 21.30 uur
Op de agenda van de raadsvergadering staan tot nu toe alleen hamerstukken. Dat houdt in dat er over de onderwerpen geen debat wordt gevoerd. De voorstellen waarover een besluit wordt genomen, zijn:

  • Installatie commissielid de heer Klein Bluemink (BBB Berkelland)
  • Installatie commissielid de heer Koopman (VVD)
  • Toetreding leden Achterhoek Board tot bestuur Stichting Smarthub
  • Benoeming nieuw lid RvT Stichting Oponoa
  • Strategisch raadscommunicatieplan
  • Intrekken vervallen regelingen

Inspreken
Wilt u inspreken bij een van de onderwerpen? Neem dan voor 16.00 uur op de dag van de vergadering contact op met de griffie via [email protected] of 0545-250 805.

Meer informatie
Op www.gemeenteberkelland.nl vindt u onder andere de agenda met de bijbehorende stukken van de Politieke Avond en de link naar de live uitzending.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven