Voormalig schoolgebouw Neede wordt gesloopt

NEEDE – Het voormalige schoolgebouw, aan de Wheemerstraat 15a in Neede, staat al geruime tijd leeg. Het gebouw is in slechte staat en het is niet mogelijk om het gebouw op te knappen en een andere functie te geven. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom voorgesteld aan de gemeenteraad om het gebouw te laten slopen. De gemeenteraad beslist hier naar verwachting in december over.

Omdat dit proces zorgvuldig moet worden doorlopen, zal de sloop niet voor maart 2023 plaatsvinden. Zo moet er bijvoorbeeld nog een aanvullend onderzoek naar asbest gedaan worden. Na de sloop wordt het perceel ingezaaid met gras, omdat er nog geen concrete plannen zijn voor herbestemming van dit perceel. Daar wordt de komende tijd aan gewerkt.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Voormalig schoolgebouw Neede wordt gesloopt”

  1. Jammer. Is het geen idee om het symbolisch per lokaal te kopen voor 100,00 en de bewoner het zelf kan opknappen tot starters woning voor max 2 personen….
    Tekort aan starterswoningen toch…
    Idee

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven