Winterdag en natuurwandeling bij museum de Lebbenbrugge Borculo


BORCULO – Op zondag 11 dec. wordt er bij museum de Lebbenbrugge een sfeervolle midwinterdag georganiseerd met verschillende oudhollandse ambachten als houtdraaien, riet- en mandenvlechten, paling en makreel roken, midwinterhoornblazers en andere handwerkambachten. Op het terrein en binnen in de oude boerderij zijn kerststukjes en wenskaarten en ambachtelijke producten te koop. Er zijn heerlijke winterse versnaperingen van vroeger en nu te krijgen, als oliebollen, glühwein, warme chocolademelk, knieperkes en ovenvers krentenbrood, ambachtelijk gebakken in de houtgestookte oven. Ook kunt u kijken naar en proeven van ambachtelijk gerookte paling en makreel.

Vuurkorven en midwinterhoornblazers
Op het terrein branden vuurkorven, blazen de midwinterhoornblazers hun traditionele drietonen en in het museum zelf kunt u luisteren naar een mooi historisch kerst- en winterverhaal. Voor deze wintermiddag bent u welkom vanaf 13.00 uur.

Natuurwandeling
Voor wie het prachtige aangrenzende natuurgebied wil ontdekken en er lekker op uit wil gaan, start er voorafgaand aan de midwintermiddag om 11.00 uur tevens een wandeling door het prachtige Natura 2000-gebied het Stelkampsveld. Deze wandeling wordt begeleid door een IVN-gids die u meeneemt met een mooie route over onbekende paden en die bijzonderheden zal vertellen over de ontwikkeling van en de flora en fauna in dit bijzonder mooie gebied.

Midwinterdag: zondag 11 dec. van 13.00 tot 17.00 uur.
Locatie: museum de Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25, Borculo
Toegang: gratis

Voorafgaand aan deze middag
Natuurwandeling door het Stelkampsveld met een IVN- gids: start 11.00 uur vanaf de Lebbenbrugge.
Deelname: gratis
Aanmelden: hiervoor stuurt u vóór 10 dec. een mail naar [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven