Gemeente overstag: Kerstbomeninzameling gaat alsnog door


BERKELLAND – De gemeente Berkelland wilde geen kerstbomen meer inzamelen. Het afschaffen van deze traditie kon rekenen op veel kritiek. Inmiddels werden er al particuliere initiatieven opgezet en kondigde Han Boer(D66) aan vanavond vragen te gaan stellen in het vragen kwartier tijdens de raadsvergadering. De gemeente krabbelt nu toch terug en zal een als vanouds een inzameling houden op woensdag 4 januari 2023 van 13.00 tot 16.00 uur.

Alle kinderen kunnen kerstbomen verzamelen en wegbrengen naar de speciale inleverpunten. De gemeente betaalt je daarvoor € 0,50 per boom. De kerstbomen worden daarna door de gemeente versnipperd. Kerstbomen mogen ook in de groene container of bij het grof tuinafval.

Toch inzameling organiseren
Wethouder Hans van der Noordt: “Gezien de brandveiligheid, de organisatorische kosten en het geringe aantal huishoudens dat er gebruik van maakte, waren we voornemens de kerstbomeninzameling niet te organiseren dit jaar. Echter, we hebben gemerkt dat veel inwoners dit jammer vinden en het als een traditie zien. Ook vanuit de politiek hebben ons signalen bereikt dat ze deze actie een warm hart toe dragen. Daarom kiezen we ervoor dit jaar toch de kerstbomeninzameling te organiseren.”

Inleverpunten
De inleverpunten waar je de kerstbomen mag brengen op 4 januari 2023 van 13.00 tot 16.00 uur:

Plaats Inzamelpunt
Beltrum Mariaplein
Borculo Hoek Graaf Wichmanstraat – het Elbrink
Eibergen Parkeerplaats Julianaschool en Pickerhal
Geesteren Kerkplein
Gelselaar Driessenweg op parkeerplaats bij gymzaal
Haarlo Hoek Overbekkingsweg – Scholtenweg
Neede Fazantweg, Meijersweg bij voormalige bibliotheek
Noordijk Bij de Oale Schole
Rekken Lindevoort, locatie markt
Rietmolen Bij de kerk
Ruurlo Zuivelweg

De gemeente zamelt enkel kerstbomen in op de inzamelpunten. Denk bij het vooraf verzamelen van kerstbomen aan (brand)veiligheid.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Gemeente overstag: Kerstbomeninzameling gaat alsnog door”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven