Lichtjeswandeling op Liefdespad in Ruurlo


RUURLO – Het Liefdespad in Ruurlo krijgt vleugels. De twee imposante kunstwerken die vorige week werden geplaatst, worden overstelpt met complimenten. De eerste oplage van de Liefdeswaaier was binnen enkele dagen uitverkocht. “Op 27 december staat de Lichtjeswandeling op het programma. Als de voortekenen niet bedriegen komen veel mensen een gratis portie liefde halen”, aldus Bert van Zijtveld, initiatiefnemer van Het Liefdespad.

De dag na Kerst – dinsdag 27 december – wordt Het Liefdespad sprookjesachtig verlicht. Na twee dagen zitten, eten en drinken wacht er een wandeling van ongeveer een anderhalf uur langs prachtige kunstwerken van bekende Nederlandse kunstenaars. “Recent hebben we twee metalen reeënkoppen van zes meter hoog toegevoegd. In totaal staan er nu negen kunstwerken langs de route van zes kilometer.” Begin 2023 wordt het Liefdespad opnieuw verrijkt met nog drie opvallende kunstwerken.

Groter dan ooit
“Het heeft er alle schijn van dat de behoefte aan een beetje warmte en liefde groter is dan ooit”. Samen met de bestuursleden van Stichting Het Liefdespad en een snelgroeiend aantal ambassadeurs werd een Liefdeswaaier ontwikkeld vol met prikkelende vragen en eenvoudige opdrachten. “Aan de hand van deze waaier wordt de liefde voor je wandelpartner versterkt en aangewakkerd. Het maakt niet uit of je met je partner wandelt, met je ouders, je familie of je collega’s. De waaier zorgt voor ervoor dat je elkaar beter leert kennen en dichter tot elkaar komt.”

Trekpleister
Met Het Liefdespad heeft Ruurlo er naast Museum More, Het Doolhof en het Klimbos een trekpleister van formaat bij. “Er is lang gewerkt aan de ontwikkeling, maar nu staat het er in volle glorie. Daar mogen we best even bij stil staan! We blijven ontwikkelen en nieuwe kunstwerken toevoegen. Uit alle enthousiaste reacties blijkt dat we het juiste pad bewandelen. We verbinden mensen, liefde, bewegen, wandelen, cultuur en natuur. De belangstelling van bedrijven en instellingen voor de waaier in combinatie met de wandeling is gigantisch. Binnen enkele dagen was de eerste oplage van de waaier uitverkocht. Ook de welwillendheid van bedrijven die zich met hun merk aan Het Liefdespad willen verbinden is hartverwarmend.”

Lopen
Iedereen kan op dinsdag 27 december gratis de Lichtjeswandeling lopen. Tussen 19.00 en 21.00 uur kan er doorlopend worden gestart vanaf het NS-station, De Heikamp en vanaf het Kerkplein in Ruurlo. Alle horeca en bakkerijen uit Ruurlo bieden de wandelaars onderweg uit liefde verwarmende versnaperingen aan. De kunstwerken worden uitgelicht en de route is sfeervol verlicht met honderden waxinelichtjes. Toch is het raadzaam een zaklamp mee te nemen. Laatste starttijd is 20.00 uur.

Dinsdag 27 december is de Liefdeswaaier te koop bij de drie startpunten voor € 7,50. Daarnaast is de waaier ook te koop bij VVV Ruurlo en verschillende horeca en winkels in en om Ruurlo.

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven