Schietvereniging Kerkloo organiseert 6de jaar op rij een sfeervolle wandeling rondom Eibergen

EIBERGEN – Voor de 6de keer organiseert de schietvereniging op 12 februari 2023 een gezellige wandeling die u langs enkele pareltjes van Eibergen leidt. Denk hierbij aan het Muldershuis, en de Mallumse watermolen en de Kruidenhof te Mallum.

Door Stefanie Kruizinga

Vrouwen zijn goede schutters
De schietvereniging Kerkloo heeft inmiddels bijna 66 jaar aan anekdotes verzameld. Deze worden ook enthousiast vertelt tijdens het gesprek. In 2 oktober 1957 is de vereniging begonnen met ongeveer 10 leden. Een aantal jaren later kwam – nu inmiddels voorzitter- Henk Tenkers erbij. Door de jaren heen is hij altijd een betrokken lid van de vereniging geweest.  Hetzelfde geldt voor bestuurslid Gerrit Stomps. Wanneer laatstgenoemde mij de hand schudt en het clubgebouw binnen laat, schuiven tijdens ons gesprek nog een aantal andere enthousiaste leden aan. Voor we het weten zijn we verwikkeld in een enthousiast gesprek over jonge talenten, hoe goed vrouwen kunnen schieten en het succes van de winterwandeling.

Jeugd
Het ledenbestand bestaat uit een mix van mannen, vrouwen en jeugd. Graag zou de club nog wat meer vrouwen en jeugd willen aantrekken. Daarom is het de planning om in 2023 de scholen te benaderen. Er zijn mooie enthousiaste ideeën waarin de mannen helder zien hoe goed het zou zijn als de jongeren bij de vereniging betrokken zouden worden. ‘Ze leren zich te focussen, zich volledig te concentreren op dat ene puntje aan het einde van de schietbaan vertelt Gerrit.  Een schietactiviteit leent zich bij uitstek goed om bijvoorbeeld te combineren met een fietstocht of wandeling door de schitterende omgeving Holterhoek & Mallum/ Loo in Eibergen.

Vrijblijvend kennismaken
‘Elke maandagavond trainen we hier vanaf 20.00 uur en zijn mensen welkom om te komen kijken of om het een keer te proberen. Jongeren zijn vanaf +/- 12 jaar welkom.’ Enthousiast wordt er verteld over een jong talent dat inmiddels al hoge ogen gooit op internationale wedstrijden. ‘Wie weet komt er ook een keer zo’n talent ons clubgebouw binnenlopen,’ wordt er hardop gefantaseerd aan tafel. De heren aan tafel schieten op wedstrijdniveau via de GEB schietbond. Er wordt bij Kerkloo geschoten met luchtdruk buks. Dit kan met de ‘vrije hand’ of ‘opgelegd.’ Wanneer je lid wordt krijg je in de (schiet) techniek ook les en training. Je hoeft zelf geen buks aan te schaffen, deze kan je gebruiken van de vereniging.

Informatie WinterWandeling
Om de vereniging meer op de kaart te zetten is er in 2018 begonnen met een gezellige wandeling te organiseren. En met succes. Waar er in 2018, 227 mensen meeliepen is dat in 2022 al verdubbeld. Daarom dat er is besloten om in 2023 weer een schitterende Winterwandeling te organiseren. Vooraf aanmelden is niet nodig, betalen kan bij aanvang.

Wanneer: Zondag 12 februari 2023
Waar: Start vanaf schietgebouw Schietvereniging Kerkloo Hoge Diek 1 te Eibergen
Hoe laat: Start tussen 10.00 – 13.00 uur
Kosten: € 6.50 p.p incl koffie, thee, met wat lekkers. Na afloop is er voor de liefhebber snert.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven