Ambitieus ondernemerskoppel creëren luxe groepsaccommodatie Vliersche Veld in Neede met buitenlandse allure

Door Redactie op 21-01-2023


NEEDE – We hebben om tien uur afgesproken maar ik ben wat vroeg. Rustig rijd ik de 300 meter lange oprijlaan op en merk dat ik mij halverwege het pad al in een andere wereld waan. Wanneer eigenaresse Merlin Bauhuis de deur opendoet en ik naar binnen stap, wordt mijn blik direct naar het prachtige panorama uitzicht getrokken. En ook al is het weer vandaag grijs en grauw, het uitzicht is adembenemend. De centrale royaal opgezette woonkamer voelt warm en gezellig aan. De ruimte is zowel geschikt voor een gezellig familie weekend als voor een zakelijke bijeenkomst zoals een vergadering, teambuilding, netwerk of brainstorm midweek. Door de slimme keuze van materialen en inrichting is de ruimte zowel zakelijk als huiselijk te noemen. Hierdoor kan ik mij ook direct voorstellen dat je deze locatie huurt als je een intieme bruiloft wil organiseren. En door de prachtige omgeving en ongerepte natuur zie ik hier ook een stilte en meditatie retraite voor mij. Een multifunctionele accommodatie en locatie.

Door Stefanie Kruisinga

Rust, ruimte en natuur 
Merlin geeft mij eerst buiten een rondleiding omdat ik niet kan wachten om meer van het schitterende uitzicht te zien. Waar de binnen en buitenruimte alleen nog werd gescheiden door een dun stukje glas valt die scheiding volledig weg wanneer de schuifpui open gaat. Binnen loopt naadloos over naar buiten. Je stapt in een prachtig stuk Achterhoekse natuur.  Het weidse vergezicht is de thuisplek voor reeën, hazen, konijnen, vogels, eenden en zelfs de beschermde boomkikker. Diezelfde natuur zie je ook weer terugkomen in de royale slaapkamers in de vorm van sfeervolle natuurfoto’s. Welke ruimte je ook betreedt in de groepsaccommodatie Vliersche Veld, je staat in direct contact met de natuur door middel van royale ramen. Er is een ruim terras vanwaar je uitkijkt over een 8 hectare groot (eigen) natuurterrein. In verschillende hoeken en nissen van dit prachtige natuurgebied is ook ruimte gemaakt voor een groot beach voetbalveld, volleybalveld, trapveldje, jeu de boules baan, tafeltennistafel, vuurplek, hottub en buitendouche. Geweldig  genieten moet dat zijn wanneer je hier s’avonds in de houtgestookte hottub zit en kan genieten van de prachtige sterrenhemel.  Wanneer we weer bij de accommodatie aankomen zet Merlin thee voor ons beide in de moderne keuken die van alle gemakken is voorzien. En terwijl we aan de grote tafel zitten te praten blijft mijn blik afdwalen naar dit prachtige levende schilderij. Het is werkelijk schitterend!

Eigenaren
Eigenaren Anton en Merlin Bauhuis hebben jarenlang een gesloten varkenshouderij gehad. Na een lang proces van onderzoeken, ontwerpen en bouwen hebben ze uiteindelijk de deuren van hun luxe groepsaccommodatie kunnen openen in juni 2020. Heftig natuurlijk, kort na het begin van de corona pandemie.  Ze besloten vol te houden en na de zoveelste lockdown is de onderneming sinds juni 2021 volledig geopend. Met succes! Het is een ‘klein’ bedrijf met grootse allure. Een onderneming waar service en direct contact met de klant hoog in het vaandel staat.  Inmiddels weten mensen zowel nationaal als internationaal deze prachtige Needse aanwinst te vinden.

Faciliteiten
De groepsaccommodatie heeft 12 slaapkamers en 12 badkamers waarvan 2 geschikt voor mindervaliden en 8 met eigen toilet. Deze luxe groepsaccommodatie biedt plaats aan 8 tot 24 personen en heeft de luxe van een hotel. De gehele accommodatie is gelijkvloers, heeft brede gangen, een ruime living en paden rondom de woning, waardoor het voor mindervaliden ook zeer geschikt is. In de groepsaccommodatie bevinden zich twee speelruimtes: één voor de allerkleinsten (0-6 jaar) en één voor de jeugd (7+ jaar). Er is speelgoed aanwezig voor de allerkleinsten en voor de jeugd is er een airhockeytafel, voetbaltafel, sjoelbak en dartbord. Ook zijn er diverse familiespellen aanwezig. De woning is CO2 Neutraal, rookvrij, heeft ruime (gratis) parkeermogelijkheden en  overal goede WIFI.

Ontspanning & Inspanning
Naast dat je heerlijk kan ontspannen op deze heerlijke locatie kun je ook actief bezig zijn. Vanaf de woning kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken en genieten van het coulisselandschap, daar waar Neede (en de Achterhoek) in een groene omgeving ligt. Na een dag actief bezig zijn kun je weer op het terrein de dag heerlijk afsluiten bij de vuurplek met een gezellig knisperend vuurtje waar je marshmallows boven kunt roosteren.

Zakelijk
Wanneer je als bedrijf deze locatie huurt, ben ik ervan overtuigd dat deze locatie je (opnieuw) gaat inspireren. De omgeving zal je tot nieuwe inzichten en/of ideeën brengen. Even uit de dagelijkse hectiek van kantoor en de drukte van de stad. De plek leent zich perfect om met elkaar te brainstormen en tot geweldige nieuwe ideeën te komen. Zowel het ontbijt, de lunch en/of het diner verzorgt het Vliersche Veld graag voor u. Daarnaast is het doordeweeks ook mogelijk om de locatie voor een (halve) dag te huren.

Toekomstvisie
De komende jaren gaan Anton en Merlin zeker niet stilzitten, maar willen ze het Vliersche Veld nog mooier maken voor hun gasten. Ideeën genoeg, ze zijn zelfs al begonnen met een 2e accommodatie op het terrein. Ook deze zal weer door dit ondernemerskoppel (bijna) geheel in eigen beheer worden gebouwd.

Contact
Voor meer informatie of boekingen kijk op www.vlierscheveld.nl 

Mail: [email protected]

Bellen: Merlin Bauhuis +31 (0)6 23 20 23 58

 

 

Copyright © 2023 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Een nieuwe Quali-tijd wandeling met verrassing rondom Neede
NEEDE - Zoekt u ook weleens naar een klein cadeautje, b.v. Valentijnsdag, voor iemand die eigenlijk alles al heeft? Bij de VVV Neede kennen ze da......
Lees verder »

Extra avond Brooksfeest in Ruurlo
RUURLO – Het Brooksfeest, georganiseerd door de Ruurlose Buurtvereniging Het Broek en Omstreken telt dit jaar een extra dag. Het jaarlijks terugkerend......
Lees verder »

Kansarme Poolse kinderen kijken uit naar ontspannende vakantie in Borculo
BORCULO - Pax Kinderhulp Borculo is vol enthousiasme bezig met de voorbereidingen voor de vakantie van kansarme Poolse kinderen, die verblijven in wee......
Lees verder »

Jubileumvoorstellingen Toneelgroep Markvelde
REGIO - Dit jaar wordt door Toneelgroep Markvelde voor de tiende keer een stuk op de planken gebracht. Met slechts één noodgedwongen onderbreking in h......
Lees verder »

Trompettist en Edison winnaar Teus Nobel bij Jazz Eibergen
EIBERGEN-Trompettist en Edison winnaar Teus Nobel speelt donderdag 16 februari met zijn trio bij Jazz Eibergen in Het Muldershuis. Teus Nobel, trompet......
Lees verder »

Nicole Tekent (Koopman) laat u zien hoe een pasteltekening wordt gemaakt in Het Filter op Natuurpark Kronenkamp
NEEDE - Altijd al willen weten hoe een tekening met pastelpotloden wordt gemaakt? Op vrijdagmiddag 10 februari van 14.00 tot 16.00 uur is Nicole ......
Lees verder »

Genomineerden Beste Boek Achterhoek en Liemers bekend
BERKELLAND - Wat is het Beste Boek van Achterhoek en Liemers dat in 2022 is uitgebracht? De vijf genomineerden voor de titel zijn bekend. Het zijn – i......
Lees verder »

Thema-avond over vleermuizen bij De Huve in Eibergen
EIBERGEN - IVN/KNNV Oost-Achterhoek houdt woensdag 8 februari een thema-avond over vleermuizen. Spreker is die avond in De Huve aan de Grotestraat 52 ......
Lees verder »

Bloemschiklessen bij Groei & Bloei Berkelland
BERKELLAND – Begin februari beginnen bij Groei & Bloei Berkelland weer de bloemschiklessen. Men hoeft geen lid te zijn van Groei & Bloei Berke......
Lees verder »

Ester van de Haar nieuwe directeur Cultuur Oost
BERKELLAND - De Raad van Toezicht van Cultuur Oost, de Gelderse adviesorganisatie op het gebied van kunst en cultuur, maakt vandaag bekend dat Ester ......
Lees verder »

Extra voorstellingen Stokkums Toneel
REGIO - Vanwege de aanhoudende vraag naar kaarten, heeft het Stokkums Toneel besloten om een extra voorstelling te geven op: Vrijdag 3 & zate......
Lees verder »

Filmavond in Beltrum
BELTRUM - Op dinsdag 21 maart om 19.30 uur vertoont de Commissie Ontmoeting & Inspiratie de film Lion, in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen neet te volgen
NEEDE - Heb ie dat ok wal es dat ie der niks mear van snapt? Noe volgt een paar onnavolgboare berichten oet `t dagelijks nieuws. Rutte stelt 100 milj......
Lees verder »

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

Fratsen wat een gedoo
NEEDE - De prieze van gas en stroom riest de panne oet. Wat leu kunt `t neet mear betalen allemoale,wat een nare toestand. Noe krieg ie allerlei tips......
Lees verder »

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

NUB TV

Boeren feliciteren FrieslandCampina in Borculo met verjaardag


BORCULO – De zuivelfabriek van FrieslandCampina in Borculo bestaat 125 jaar, wat reden was voor Achterhoekse melkveehouders om woensdagochtend langs te komen met een bloemetje én een feestelijke banner. De boeren, die als lid onderdeel zijn van het internationale bedrijf, hopen zo de banden aan te halen. “Een mooi moment vanuit de boeren die bij ons zijn aangesloten”, vindt locatiedirecteur Eric Hassink.

“We zijn hier ooit begonnen met een boterfabriek, later kaas, en uiteindelijk is het uitgegroeid tot wat je nu ziet staan.” Behalve een felicitatie, was het voor de boeren een manier om de banden aan te halen. Volgens Gerbert Boenink, voorzitter van de districtsraad van het bedrijf in de Achterhoek, is dat nodig: “De verbinding tussen de leden en de mensen die hier werken is minder geworden. Vroeger werkten de zonen en dochters allemaal in die fabriek. Wij willen die verbinding terugbrengen.” De locatiedirecteur herkent het verhaal. “Ik denk dat de band in het verleden misschien wel hechter geweest is, toen was het echt lokaal gericht”, zegt Hassink. “Het bedrijf is internationaler geworden, misschien zijn we ook wel wat uit elkaar gegroeid, maar de contacten zijn nog steeds goed.” Boenink: “In een coöperatie is net als in een familie veel discussie, er zijn continu mensen die iets vinden. In globaliteit zijn mensen tevreden, maar er zijn ook zeker kritische leden, dat is goed.”

‘Gezonde toekomst’
Hoewel er vanwege de stikstofcrisis bij sommige veehouders zorgen zijn over de toekomst, ziet de fabriek de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Zuivel in zijn algemeenheid heeft denk ik nog steeds een ongelofelijk mooie toekomst”, aldus Hassink, die aangeeft dat de locatie in Borculo onder meer kindervoeding en medische producten produceert. “Die breedheid zorgt ervoor dat we echt een gezonde toekomst tegemoet gaan.”

Door: REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »